Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Norrtälje
42 timmar
2019-11-12 18:30
4 600 SEK

Info om Jägarexamen

Innehåll
Jakten är en betydelsefull fritidssysselsättning – men också en viktig del av viltvården. Kunskap om viltet, jakten och vapnet ger dig goda förutsättningar att bli en skicklig och ansvarsfull jägare. Efter godkänt teoriprov får du möjlighet att träna skytte och avlägga det praktiska provet. Kostnad för träningsskytte, skjutprov och examination tillkommer. Vi använder oss av Jägareförbundets litteratur "Nya Jägarskolan".

Upplägg
Teoretisk kurs samt vägledning och bokning av tider för övningsskytte och skjutprov. Kursen startar hösterminen 2018 och avslutas vårterminen 2019.

 Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Thord Jansson är jägare samt utbildningsansvarig i Norrtälje södra jaktvårdskrets.
Ledarna har arbetat hos oss under lång tid och har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning samt annan pedagogisk utbildning.

Kursmaterial
Kursmaterial tillkommer. Det tillkommer även en kostnad för prov ca 250 kr, skjutövningar ca 400 kr/tillfälle och skjutprov ca 350 kr.

Bra att veta
Vi skickar kallelse/inbetalningskort ca 1 vecka innan kursstart.

Kostnad för kursmaterial, övningsskytte och examination tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter
Viltspårskurs - En helg utöver det vanliga, i skog och mark med mystik och vildmarkskänsla. Kursen behandlar grunderna i sökandet efter skadat vilt och omfattar både teori och praktik. Den praktiska delen består av spårläggning, spårning och tips om hur man tränar vidare för att få en tillförlitlig eftersökshund. I kursen ingår blod och klöv. Inga förkunskaper krävs.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarexamen!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner