Italienska - Marco Polo

Längd
1 timme
Pris
250 SEK
Nästa kurstillfälle
12 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 timme
Pris
250 SEK
Nästa kurstillfälle
12 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Italienska - Marco Polo

Marco Polos fantastiska reseskildringar genom bl a Asien.

Om du inte kan komma till Italien just nu, tar Chiara Martinetti Italien till dig!

Chiara är auktoriserad turistguide i Rom och i norra Italien (vid Garda och Maggiore). Följ med henne på några spännande online-guidningar på lätt italienska.

År 1271 lämnade den 17 år gamle Marco Polo med sin far och farbror sin hemstad Venedig och påbörjade världshistoriens kanske mest berömda resa till Asien och Kina. Till slut nådde de khanens sommarresidens i Xanadu och khanen mottog dem hjärtligt.

Marco stannade i Kina i 17 år och vann till den grad khanens gunst. Under sin tid i khanens tjänst gjorde Marco Polo långa ämbetsresor, bland annat till nuvarande Tibet, Burma och Indien. Han blev den första kända europén som reste genom Asien i hela dess längd. När han återvände till Venedig 1295, dikterade han sina reseskildringar. Reseskildringen spelade en viktig roll för medeltidens geografiska och kulturella kunnande.

I vår föreläsning upptäcker vi både Marco Polos och sin fantastiska historia för att hedra Italiens mest kända äventyrare. 

Bra att veta
Deltagarantalet är max 10 personer.
Anmälan till kulturevenemang såsom konserter, föreläsningar och liknande är bindande och avgiften återbetalas därför inte vid avanmälan.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Italienska - Marco Polo och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.