Visa kurser.se som: Mobil

Italiensk trerättersmiddag baserad på skaldjur

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
5 timmar
2022-11-24 17:45
1 495 SEK

Info om Italiensk trerättersmiddag baserad på skaldjur

Res till Italien och lär dig laga en äkta italiensk trerättersmiddag baserad på skaldjur med italiensk kock. Buon appetito!

Innehåll

Res till Italien för en dag, Ino hjälper er att laga en äkta italiensk middag baserad på skaldjur från grunden med antipasto ( gratinerade musslor), primo (pasta alle vongole), secondo (Gamberoni alla Siciliana). Han kommer självklart att ta avstamp i den magiska matregionen Apulien (Puglia) ifrån vilken Ino härstammar, men i sin meny kommer han även ta med andra inslag från Italiens regioner som han älskar. Många av de ingredienser som vi använder är ekologiska och säsongsanpassade. Tillsatser och konserveringsmedel är inte välkomna. Ni kommer att laga alla rätter från grunden med fina råvaror, Ino vägleder er och visar tydligt de olika stegen. Avslutningsvis sitter vi ner och äter det som vi har tillagat och pratar och diskuterar om maten och tillagningen. Passa på att öva dina italienska kunskaper under kursen.

Upplägg

Vi arbetar parvis. När vi är klara dukar vi fram det som lagats och vi njuter av en härlig äkta italiensk måltid tillsammans. Vi kommer att äta vid 20-tiden, det kan därför vara bra om ni äter något innan kursstart.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna!

Kursledare

Ino Panaro är utbildad till kock och konditor vid Istituto Alberghero di Bari i Apulien i Italien. Han har arbetat på många av de italienska restauranger som finns i Stockholm. Han har även arbetat med gastronomi från andra matkulturer under sin ungdom när han arbetade på kryssningsfartyg i Västindien. Ino har under de senaste åren arbetat mycket med matlagningskurser och är väldigt uppskattad som kursledare. Han lär ut både matlagning och matkultur.

Kursmaterial

Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften. Det är viktigt att ni meddelar eventuella allergier senast 4 dagar innan kursen.

Utvecklingsmöjligheter

Medborgarskolan har många andra spännande matkurser att välja bland. Läs mer på vår hemsida.

Bra att veta

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Italiensk trerättersmiddag baserad på skaldjur.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Italiensk trerättersmiddag baserad på skaldjur!

Arrangörsrecensioner
(3,9)
Baseras på 12 recensioner.
Läs recensioner