Info om Italiensk äggpasta för barn 9-13 år

Italiensk äggpasta för barn 9-13 år
Innehåll
Under dagen kommer barnen att göra pastadegen och sedan använda pastamaskinen för att arbeta fram olika former på pastan. Vi gör pastafyllning från grunden. Många av de ingredienser som vi använder är ekologiska och säsongsanpassade. Tillsatser och konserveringsmedel är inte välkomna. Här lagas färsk pasta med barn. De flesta gillar att laga mat. Framför allt om det blir gott och man har tid på sig. Kom och upplev en trevlig stund i köket. Ni kommer att lära er att göra äkta italienskpasta med tillhörande sås som ni lagar från grunden. Resultatet blir en härlig äkta italiensk lunch tillsammans.
Upplägg
Vi arbetar vid olika stationer så att deltagarna får pröva på att göra pasta i olika format. När vi är klara dukar vi fram det som lagats och vi njuter av en härlig äkta italiensk lunch tillsammans. Vi kommer att äta vid 13 , det kan därför vara bra om ni äter något innan kursstart.
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna!
Kursledare
Elena Urtoller är en mycket duktig kock och har haft egen restaurang i Bologna i Italien. Elena kommer från Italien och regionen Emilia Romagna och har tillverkat äkta italiensk äggpasta nästan hela sitt liv. Det Elena inte vet om pasta är inte värt att veta. Elena är språklärare i Italienska vilket gör att man utan problem kan öva på sin Italienska medan man lär sig laga pasta. Vid sidan av sitt vanliga arbete har Elena under de senaste åren arbetat mycket med matlagningskurser och är väldigt uppskattad som ledare. Hon lär både ut matlagning och matkultur och historia.
Kursmaterial
Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften. Priset 395 kronor ett barn.Det är viktigt att ni meddelar eventuella allergier senast 4 dagar innan kursen.
Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan har många andra spännande matkurser att välja mellan. Läs mer på vår hemsida.
Bra att veta
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.