Hyllning till Olle Adolphsson - Allt jag gör i bilder

Längd
1 timme
Pris
150 SEK
Nästa kurstillfälle
13 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 timme
Pris
150 SEK
Nästa kurstillfälle
13 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Hyllning till Olle Adolphsson - Allt jag gör i bilder

90-årsjubilaren Olle Adolphson tolkas av vissångaren Kenneth Weissglas Frejd. Kenneth har en lång karriär som musiker och folkbildare i olika sammanhang, i grunden är han koncertgitarrist och kammarmusiker, men under senare år har han fördjupat sig i den svenska visan. Välkommen!

Innehåll

Programmets titel är också titeln på en av Olle Adolphsons dikter ur samlingen Folía och just detta, att göra allt till bilder, det han ser, det han upplever och framförallt hans känslor och inre värld, som blir texter alla kan känna igen sig i, är en av de saker som gör hans visor så unika. Hans musikaliska universum är hans helt egna och hans klangvärld kan skönjas redan i en del av visorna från sena tonåren, till exempel i hans tonsättning av Nils Ferlins dikt "Goggles". Förmågan att på ett kongenialt sätt uttrycka textens stämningslägen är något som också gör honom betydande som tonsättare.

I programmet presenteras ett långt och unikt konstnärsskap som sträcker sig över mer än femtio år. Det innehåller visor från ungdomsåren fram till de sena verken, som kanske inte hörs så ofta men där man finner några av de finaste verken. Vi får också höra ett par solostycken för gitarr av Olle Adolphson, som han arbetade med för publicering strax före sin död.
 
Olle Adolphson har själv uttryckt att allt han skriver bottnar i egna upplevelser och i föreställningen berättas också om det sammanhang i vilket visorna kommit till. Så man kan säga att programmet också på något sätt, och i viss mån, ger en bild av personen Olle Adolphson.

Läs mer om Kenneth HÄR. 

 

Om

Plats: Hagagatan 23 A, aulan

Datum och tid: 13/10 kl. 15.00

 

I sammarbete med Stockholm Stad

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Hyllning till Olle Adolphsson - Allt jag gör i bilder och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.