Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Hund - Vardagslydnad - Helgkurs, mindre grupp

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
3 timmar
2020-10-18 11:00
1 695 SEK

Info om Hund - Vardagslydnad - Helgkurs, mindre grupp

Vardagslydnad för hundar. För dig som tidigare deltagit i en valpkurs eller har motsvarande kunskaper och som vill repetera, träna på olika kommandon eller träna med störning. Liten grupp

De flesta hundägare strävar efter att få en glad, trygg och lydig hund. En hund som väljer att lyda oss istället för att springa fram till en annan hund och som litar på oss i alla lägen. Men hur når man dit?

Kursen vänder sig till dig som redan gått en valpkurs (eller har motsvarande kunskap) där man tränat på sitt/stanna kvar, inkallning och gå fint vid sidan och vill få tips på hur man kan gå vidare med träningen och träna med mer störning alternativt att man har problem med något av momenten från valpkursen och vill ha hjälp med just det momentet.

Upplägg

Ca en vecka innan kursstart så mailar vi ut teorimaterial till alla kursdeltagare. Under kursen kommer vi bland annat prata om relation hund/människa, motivation och inlärning. Som kursdeltagare så har du möjlighet att själv påverka kursen så är det något du vill att vi tar upp så är det bara att säga till.

 

Den praktiska delen av kursen är i små grupper på max 4 hundar per grupp. Det är tre veckor mellan varje kurstillfälle så att kursdeltagarna ska ha tid att träna mellan tillfällena. Alla hundar är olika så träningen kommer anpassas efter varje hund. Inlärningen under kursen bygger på positiv förstärkning, dvs man belönar fram rätt beteende.

 

Plats för den praktiska delen av kursen: utanför hundrastgårdarna i Rålambshovsparken på Kungsholmen.

 

Kursdatum: 18/10, 8/11 och 29/11

                          

Priset gäller för en hund och en deltagare. Vill man aktivt vara med som deltagare nr 2 kostar det 500 kr för tillkommande person. Meddela vid anmälan.

 

Innehåll
Som kursdeltagare kommer du ha möjlighet att påverka innehållet i kursen då vi bara kommer träna på det som deltagarna känner behov av att träna på. Här kommer en lista på vad tidigare kursdeltagare har velat träna på:

  • Sitt/stanna kvar med störning
  • Gå fint vid sidan med störning
  • Gå fint i koppel
  • Inkallning
  • Stopp-kommando
  • Nej-kommando
  • Resursförsvar
  • Loss
  • Hundmöten
  • Hälsa fint på främmande människor

Kursledare
Elin har hållit hundkurser under flera år. Hon är utbildad allmänlydnadsinstuktör på Svenska Brukshundklubben, har studerat på Sveriges Lantbruksuniversitet där hon bland annat har läst Hund: avel, utfodring och hälsa samt studerat Hundens beteendebiologi på Linköpings universitet.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan erbjuder föredrag om valpens första tid i sitt nya hem, hundar som skäller på andra hundar och valpkurs introduktion. Vi har också valpkurser, kurser i vardagslydnad och rallylydnad, en teoretisk kurs om att skaffa valp samt en intygskurs i hundens beteende. Läs mer på vår hemsida.

Bra att veta

Med tanke på rådande omständigheter, så att vi alla ska känna oss så trygga som möjligt har vi på Medborgarskolan sett över och ändrat vissa rutiner runt  bl a städ och storlekar på grupper mm. Läs mer på länken och känn dig välkommen.

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/ortssidor/medborgarskolan-stockholm/information-om-coronaviruset-och-overgangen-till-distansundervisning/

 

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hund - Vardagslydnad - Helgkurs, mindre grupp.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hund - Vardagslydnad - Helgkurs, mindre grupp!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner