Visa kurser.se som: Mobil

Vi gör just nu en uppföljande undersökning gällande hur COVID-19 har påverkat och fortsätter att påverka hur och om du väljer att gå en kurs. Vi är så tacksamma om du vill svara på våra frågor. Gå till undersökningen!

Hund - Vardagslydnad för hundar som skäller

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
2 timmar
2020-11-01 11:00
995 SEK

Info om Hund - Vardagslydnad för hundar som skäller

Lär dig om hur du kan träna din hund att skälla mindre på andra hundar. Du får lära dig om hundens beteende och kommunikation med andra hundar.

Att vissa hundar skäller på andra hundar beror på flera olika faktorer, hunden kan ha haft en dålig erfarenhet som gör den rädd, hunden kanske känner sig trängd, vaktar sitt revir eller så vill den bara göra en annan hund uppmärksam på att den är där. Både arv och miljö påverkar hur hunden reagerar i olika situationer.

Målet med kursen är att lära deltagarna hur man praktiskt kan öva för att få hunden att skälla mindre på promenaden.


Upplägg
Ca en vecka innan kursstart så mailar vi ut teorimaterial till alla kursdeltagare. Under kursen kommer vi bland annat prata om relation hund/människa, motivation, olika orsaker till att hunden skäller samt hur man kan träna för att få hunden att skälla mindre. Som kursdeltagare så har du möjlighet att själv påverka kursen så är det något du vill att vi tar upp så är det bara att säga till.

 

Den praktiska delen av kursen är i små grupper på max 4 hundar per grupp. Alla hundar är olika så träningen kommer anpassas efter varje hund. Inlärningen under kursen bygger på positiv förstärkning, dvs man belönar fram rätt beteende.

 

Plats för den praktiska delen av kursen: utanför hundrastgårdarna i Rålambshovsparken på Kungsholmen.

 Kursdatum: 1/11 och 22/11

Priset gäller för en hund och en deltagare. Vill man aktivt vara med som deltagare nr 2 kostar det 500 kr för tillkommande person. Meddela vid anmälan.

 

Innehåll
Momenten som vi kommer gå igenom är: 

  • Kontaktövning

  • Sitt/stanna kvar

  • Gå fint vid sidan

  • Hundmöten

Kursledare
Elin har hållit hundkurser under flera år. Hon är utbildad allmänlydnadsinstuktör på Svenska Brukshundklubben, har studerat på Sveriges Lantbruksuniversitet där hon bland annat har läst Hund: avel, utfodring och hälsa samt studerat Hundens beteendebiologi på Linköpings universitet.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill få en djupare förståelse för varför hundar skäller så anmäl dig till föredraget Hund - Föredrag om vardagslydnad för hundar som skäller

Bra att veta

Med tanke på rådande omständigheter, så att vi alla ska känna oss så trygga som möjligt har vi på Medborgarskolan sett över och ändrat vissa rutiner runt  bl a städ och storlekar på grupper mm. Läs mer på länken och känn dig välkommen.

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/ortssidor/medborgarskolan-stockholm/information-om-coronaviruset-och-overgangen-till-distansundervisning/

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hund - Vardagslydnad för hundar som skäller.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hund - Vardagslydnad för hundar som skäller!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner