Visa kurser.se som: Mobil

Hund - Valpkurs, för valpar över 3 månader

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
9 timmar
2020-04-16 18:00
2 195 SEK

Info om Hund - Valpkurs, för valpar över 3 månader

Vill du få tips och idéer på hur du kan träna för att få en trygg, glad och lydig hund? Då är det här kursen för dig. Kursen vänder sig till valpar över 3 månader.

Målet med kursen är att lära ut hur man på ett snällt och positivt sätt kan motivera sin valp att lyda. All träning under kursen bygger på positiv förstärkning dvs man belönar fram rätt beteende. Vi kommer gå igenom de vanligaste kommandona som sitt, vänta, fot, hit, loss, stanna och nej.

Kursen är en grundkurs och riktar sig i första hand till valpar mellan 3-7 månader men även unghundar och vuxna hundar som inte kan momenten är välkomna. Valpen ska vara vaccinerad för att få gå den praktiska delen av kursen.

Upplägg
Kursen börjar med ett föredrag utan hundar där vi pratar om relation hund/människa, inlärning, hantering och kloklippning, ensamhetsträning, passivitetsträning, träningsplanering samt hur man kan lära valpen de praktiska momenten på kursen. Som kursdeltagare kommer du ha tillgång till en kurshemsida där du kan repetera informationen från föredraget.

Den praktiska delen av kursen är i liten grupp på max 4 hundar. Träningen pågår i en timme.

Plats för den praktiska delen av kursen: utanför hundrastgårdarna i Rålambshovsparken på Kungsholmen.

Datum för den praktiska delen: 23/4, 7/5, 14/5, 28/5, 4/6 kl 18.00-19.00

Priset gäller för en hund och en deltagare. Vill man aktivt vara med som deltagare nr 2 kostar det 500 kr för tillkommande person. Meddela vid anmälan. 

Innehåll
Momenten som vi kommer gå igenom är:

  • Kontaktövning
  • Sitt - stanna kvar
  • Gå fint vid sidan
  • Gå fint i koppel
  • Inkallning
  • Loss
  • Stopp-kommando
  • Nej-kommando
  • Hundmöten

Kursledare
Elin har hållit hundkurser under flera år. Hon är utbildad allmänlydnadsinstuktör på Svenska Brukshundklubben, har studerat på Sveriges Lantbruksuniversitet där hon bland annat har läst Hund: avel, utfodring och hälsa samt studerat Hundens beteendebiologi på Linköpings universitet.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan erbjuder både föredrag, teoretiska kurser och praktiska kurser om hundar och hundträning. Du hittar kurserna här.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hund - Valpkurs, för valpar över 3 månader.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hund - Valpkurs, för valpar över 3 månader!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner