Visa kurser.se som: Mobil

Vi gör just nu en uppföljande undersökning gällande hur COVID-19 har påverkat och fortsätter att påverka hur och om du väljer att gå en kurs. Vi är så tacksamma om du vill svara på våra frågor. Gå till undersökningen!

Hund - Valpkurs för hundar över 3 månader NY KURS FINNS

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
5 timmar
2020-11-01 10:00
2 195 SEK

Info om Hund - Valpkurs för hundar över 3 månader NY KURS FINNS

Träna din valp. Vill du få tips och idéer på hur du kan träna för att få en glad och lydig hund? Då är det här kursen för dig. Kursen vänder sig till valpar över 3 månader.

De flesta hundägare strävar efter att få en trygg, glad och lydig hund. Men hur når man dit?

Kursen är en grundkurs och riktar sig i första hand till valpar men även unghundar och vuxna hundar som inte kan momenten är välkomna. Om du har en hund som redan kan momenten men du vill träna med andra hundar som störning eller du har något moment som inte fungerar och som du vill ha hjälp med, välj istället kursen vardagslydnad. Valpen ska vara vaccinerad för att få gå den praktiska delen av kursen.

Upplägg
Ca en vecka innan kursstart så mailar vi ut teorimaterial till alla kursdeltagare. Under kursen kommer vi bland annat prata om relation hund/människa, motivation, hantering och kloklippning. Som kursdeltagare så har du möjlighet att själv påverka kursen så är det något du vill att vi tar upp så är det bara att säga till.

Den praktiska delen av kursen är i små grupper på max 4 hundar per grupp. Alla valpar är olika så träningen kommer anpassas efter varje valp. Inlärningen under kursen bygger på positiv förstärkning, dvs man belönar fram rätt beteende.

Plats för den praktiska delen av kursen: utanför hundrastgårdarna i Rålambshovsparken på Kungsholmen.

Kursdatum: 1/11, 8/11, 22/11, 29/11 och 13/12

Priset gäller för en hund och en deltagare. Vill man aktivt vara med som deltagare nr 2 kostar det 500 kr för tillkommande person. Meddela vid anmälan.

Innehåll
Momenten som vi kommer gå igenom är:

  • Kontaktövning
  • Sitt - stanna kvar
  • Gå fint vid sidan
  • Gå fint i koppel
  • Inkallning
  • Stopp-kommando
  • Nej-kommando
  • Hundmöten

Kursledare
Elin har hållit hundkurser under flera år. Hon är utbildad allmänlydnadsinstuktör på Svenska Brukshundklubben, har studerat på Sveriges Lantbruksuniversitet där hon bland annat har läst Hund: avel, utfodring och hälsa samt studerat Hundens beteendebiologi på Linköpings universitet.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan erbjuder föredrag om valpens första tid i sitt nya hem, hundar som skäller på andra hundar och vardagslydnad introduktion. Vi har också kurser i vardagslydnad och rallylydnad samt en intygskurs i hundens beteende. Läs mer på vår hemsida.

Bra att veta

Med tanke på rådande omständigheter, så att vi alla ska känna oss så trygga som möjligt har vi på Medborgarskolan sett över och ändrat vissa rutiner runt  bl a städ och storlekar på grupper mm. Läs mer på länken och känn dig välkommen.

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/ortssidor/medborgarskolan-stockholm/information-om-coronaviruset-och-overgangen-till-distansundervisning/

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hund - Valpkurs för hundar över 3 månader NY KURS FINNS.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hund - Valpkurs för hundar över 3 månader NY KURS FINNS!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner