Visa kurser.se som: Mobil

Hund - Valpkurs för hundar över 3 månader, lördagar

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
5 timmar
2020-04-04 09:00
2 195 SEK

Info om Hund - Valpkurs för hundar över 3 månader, lördagar

Träna din valp. Vill du få tips och idéer på hur du kan träna för att få en glad och lydig hund? Då är det här kursen för dig. Kursen vänder sig till valpar över 3 månader.

De flesta hundägare strävar efter att få en trygg, glad och lydig hund. Men hur når man dit?

Kursen är en grundkurs och riktar sig i första hand till valpar men även unghundar och vuxna hundar som inte kan momenten är välkomna. Om du har en hund som redan kan momenten men du vill träna med andra hundar som störning eller du har något moment som inte fungerar och som du vill ha hjälp med, välj istället kursen vardagslydnad. Valpen ska vara vaccinerad för att få gå den praktiska delen av kursen.

Upplägg
Kursen börjar med ett teoripass utan hundar där vi pratar om relation hund/människa, inlärning, hantering och kloklippning, ensamhetsträning, passivitetsträning, resursförsvar och dominans, träningsplanering samt hur man kan lära valpen de praktiska momenten på kursen. Som kursdeltagare kommer du ha tillgång till en kurshemsida där du kommer kunna repetera informationen från föredraget.

Datum för teoripasset: lördag 4/4  på Virkesvägen  21, Kulturamaskolan i Hammarby Sjöstad

Den praktiska delen av kursen är i små grupper på max 4 hundar per grupp. Alla valpar är olika så träningen kommer anpassas efter varje valp. Inlärningen under kursen bygger på positiv förstärkning, dvs man belönar fram rätt beteende.

Plats för den praktiska delen av kursen: Plats Kvarnholmen, bakom Alphyddan nära Svindersvik.  

Datum och tid för den praktiska delen av kursen (med reservation för ändringar):
Lördag  kl  9.00 -10.00 eller 10.00-11.00
Datum: 11/4, 18/4, 25/4, 2/5 och sista gången 9/5.                           
Priset gäller för en hund och en deltagare. Vill man aktivt vara med som deltagare nr 2 kostar det 500 kr för tillkommande person. Meddela vid anmälan.

Innehåll
Momenten som vi kommer gå igenom är:

  • Kontaktövning
  • Sitt - stanna kvar
  • Gå fint vid sidan
  • Gå fint i koppel
  • Inkallning
  • Stopp-kommando
  • Nej-kommando
  • Hundmöten

Kursledare
Annika Johansson är utbildad Aktiveringscoach/hundinstruktör samt utbildad i Etologi på grundnivå. Annika vill förmedla hur roligt det är att träna och att skapa en fin relation till sin hund genom aktivering. Annika tränar och tävlar i spår med utbildad sökhund och hon använder sig bara av belöningsbaserade metoder och ser det positiva i varje hund.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan erbjuder föredrag om valpens första tid i sitt nya hem, hundar som skäller på andra hundar och vardagslydnad introduktion. Vi har också kurser i vardagslydnad och rallylydnad samt en intygskurs i hundens beteende. Läs mer på vår hemsida.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hund - Valpkurs för hundar över 3 månader, lördagar.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hund - Valpkurs för hundar över 3 månader, lördagar!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner