Visa kurser.se som: Mobil

Friluftsliv grundkurs

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
20 timmar
2022-08-31 17:30
2 495 SEK

Info om Friluftsliv grundkurs

Längtar du efter ett friare, mer aktivt liv utomhus?

I den här friluftskursen får du baskunskaper som kan ge dig många nya upplevelser. Vi kombinerar teori med utomhuspraktik tillsammans med en erfaren guide.

Innehåll

Under kursens gång fokuserar vi på olika aspekter som kommer att öka ditt självförtroende i vildmarken.

  1. Introduktion: vi diskuterar allemansrätten och du får inspiration kring olika sätt att resa, bo och sova. Vi pratar också om rädslor - vad händer om man träffar på ett rovdjur? Vilka faror finns och vilka kan vi släppa? 
  2. Mat: matpausen i skogen är ofta en ren högtidsstund. Men hur gör man för att få till mat som sätter guldkant på utetillvaron? Vi pratar råvaror, stormkök, menyplanering och mycket mer.
  3. Orientering: det är avgörande att veta var man är, vart man ska och hur man tar sig dit. Samspelet mellan karta, kompass och natur kräver träning och viss kunskap. Vi pratar också mer allmänt om säkerhet.
  4. Fjällen: Sverige bjuder på fantastisk natur från norr till söder, men det är fjällen som lockar och utmanar oss mest. Vi pratar planering, packning, väder och annat som hjälper dig förbereda en fjällvandring.
  5. Utomhusträff: sista kurstillfället är en heldag utomhus! Vi testar vad vi lärt oss och lagar lunch ihop i det fria. Vi håller till i skogen men du kan enkelt ta dig hit via Stockholms kollektivtrafik.

Upplägg

Kursen hålls under fyra träffar inomhus på onsdagar och avslutas med en heldag utomhus på en lördag då vi testar det vi lärt oss.

Kursdatum: onsdagar 31/8, 7/9, 14/9, 21/9 kl. 17:30-19:45, och slutligen lördag 1/10 kl. 10:00-16:00

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs. Både nybörjare och lite mer erfarna kan få ut mycket av kursen.

Kursledare

Mats Eklycke är pedagog, beteendevetare, lärare i naturguidning, ledare i friluftsfrämjandet och generell friluftsentusiast med en lång erfarenhet av livet i naturen. Han leder introduktionskurser till friluftsliv, men även kurser för dig som vill utvecklas och ta ditt friluftsliv vidare. 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% på Akademibokhandeln. Läs mer här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Friluftsliv grundkurs.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Friluftsliv grundkurs!

Arrangörsrecensioner
(3,9)
Baseras på 12 recensioner.
Läs recensioner