Visa kurser.se som: Mobil

Författarlinjen, påbyggnad varannan vecka

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
24 timmar
2020-02-03 18:00
5 150 SEK

Info om Författarlinjen, påbyggnad varannan vecka

Utbildningen vänder sig till dig som gått minst en termin på Författarlinjen eller motsvarande utbildning. Nu vill du arbeta vidare med ditt projekt: berättelse, roman eller noveller.

Här kan du också experimentera med blandgenrer såsom lyrisk prosa, dramatisk dikt eller fantasydeckare osv. Ge ny näring åt författaren inom dig, diskutera och analysera tillsammans med övriga deltagare för att utveckla ditt manus.

Innehåll

Det finns många sätt att skapa karaktärer, handling och dialog, teckna miljöer, bildspråk och arbeta med språkets rytmer och klanger. Detta diskuterar vi och arbetar med inom gruppen.

Kanske får du även idéer till nya projekt utifrån såväl skrivövningar som diskussioner kring grepp och stildrag i etablerade författares verk. Mellan texterna arbetar du på din egen text. Texterna diskuteras och analyseras i gruppen. Vi tittar på textens utvecklingsmöjligheter, hur går jag vidare och hur gör jag min text bättre. Vi bollar idéer och infall. Vad händer när jag får skrivkramp? Hur tar jag mig vidare?

Målet med utbildningen är att deltagarna ska hitta sitt eget språk, originalitet, tematik och form. För inspiration bjuder vi in erfarna författare. Vi diskuterar även vägar och möjligheter till publicering.

Upplägg

Du kommer att få en del skrivövningar som görs hemma mellan kurstillfällena.

Förkunskaper

Du ska ha gått Författarlinjen termin 1 eller motsvarande utbildning, vara van vid textdiskussioner och vara bekant med grundläggande begrepp och tekniker inom litterär gestaltning. Är du ny på Medborgarskolan gör vi en enskild bedömning för att se om det är påbyggnaden som passar bäst för dig.

Kursledare

Helga Härle leder skrivarkurser sedan slutet av 80-talet och har även undervisat i skrivpedagogik vid högskolan. Flera av hennes tidigare kursdeltagare har etablerat sig som författare, andra har med framgång sökt sig vidare inom mediabranschen. Själv har hon erfarenhet av redaktionellt arbete, lektörsuppdrag, översättning, frilansuppdrag som kulturskribent med mera. Som internationellt erkänd haikupoet har hon bland annat tilldelats japanska haikupriser. Hon har även fått författarstipendier och utmärkelser för sina insatser som skrivpedagog. Helga har också under flera år varit styrelseledamot i Författarcentrum och Översättarcentrum.

Kursmaterial

Kursmaterialet ingår i kursavgiften.

Bra att veta

Anmälningsavgift 500 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Läs våra köpvillkor här. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan. Om utbildningen är fullbokad så kan du anmäla dig som reserv. Vi kontaktar dig om det blir en plats ledig.

I utbildningen ingår också ett författarbesök. Våren 2020 gästas vi av Annika Norlin tisdag 21/4. Bland tidigare gäster märks Karolina Ramqvist, Lena Andersson, Agneta Pleijel, John Ajvide Lindqvist och Mia Ajvide, Jonas Hassen Khemiri, Sara Stridsberg, Sofi Oksanen, Majgull Axelsson, Bengt Ohlsson och Carl Johan Vallgren.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här. 

Finansiering

Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.
Behöver du ta lån för att finansiera avgiften? Välkommen in på Human Finans hemsida för mer information om förmånliga studielån. 

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Författarlinjen, påbyggnad varannan vecka.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Författarlinjen, påbyggnad varannan vecka!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner