Visa kurser.se som: Mobil

Föreläsning, Matsvinn och dumpstring Nyhet!

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
1 timme
2020-04-16 18:00
295 SEK

Info om Föreläsning, Matsvinn och dumpstring Nyhet!

I och med rådande omständigheter runt viruset Covid 19 så har vi beslutat att förlänga vår paus i kursverksamheten. Vi hoppas kunna starta upp igen från vecka 17. Det innebär att startdatumet på den här kursen ändras. Du som redan anmält dig eller vill anmäla dig till kursen kommer att få särskilt meddelande.

Om dumpstring och ett hållbart sätt att leva. Andreas Jakobsson har under lång tid försörjt sig och sin familj på den mat som matbutiker anser vara svinn och faktiskt slänger. Hans reflektioner från det livet resulterade i boken "Svinnlandet".
I dagens Sverige kastas ungefär en tredjedel av all mat som produceras och större delen av det är sådant som det inte något fel på överhuvudtaget. Lyssna till hans tankar om detta vansinne och få konkreta lösningar. 

Innehåll

I sin intressanta föreläsning tar Andreas ett helhetsgrepp på matsvinnet i Sverige och världen med dumpstringen som en ingång. Det handlar om varför svinn uppstår, tänkbara lösningar, positiva exempel där man lyckats minska svinnet, om datummärkningar med mera.

Kursledare 

Lyssna till journalisten, författaren och dumpstraren Andreas Jakobsson och hans familj som i över sex års tid har levt helt på mat Andreas hittat i mataffärernas sopor. Andreas Jakobsson är känd från tv-program som Malou efter tio, Go’kväll, Nyhetsmorgon, Uppdrag: Mat och SVT:s Maträddarna. Läs mer på hans blogg: Dumpstringslyx.com

Bra att veta
Anmälan till kulturevenemang såsom konserter, föreläsningar eller liknande är bindande och avgiften återbetalas därför inte vid avanmälan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Föreläsning, Matsvinn och dumpstring Nyhet!.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Föreläsning, Matsvinn och dumpstring Nyhet!!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner