Visa kurser.se som: Mobil

Förarintyg med praktik och att köra motorbåt - 3 kurser i en

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
34 timmar
2020-04-14 18:30
4 895 SEK

Info om Förarintyg med praktik och att köra motorbåt - 3 kurser i en

Förarintyg plus dagerpraktikpas samt ett manöverpass för motorbåt.

Har du köpt din första motorbåt, tänker köpa eller tänker hyra? Tycker du att du inte har tillräckligt med kunskaper? Eller vill du bara öka dina nuvarande kunskaper? Kanske fler i familjen behöver kunna det mest nödvändiga? Det är tryggt med delad kunskap! Tycker du att det är knepigt att lägga till snyggt med din motorbåt i gästhamnen eller bensinbryggan? Problem i naturhamnen? Då är detta konceptet för dig!

Denna kurs är 3 kurser i en! Kursen för dig som är båtägare för första gången, kursen för dig som tagit steget att välja det härliga livet med att vara på sjön. I denna kurs lär du dig att navigera - att hitta i skärgården, du lär dig praktisk navigation i verkligheten samt att få köra motorbåt en dag med allt vad det innebär att praktiskt köra båten, lägga till, ankra, bemästra den levande kraften i vind och vatten i olika vindriktningar.

Ett Förarintyg visar att du har grundläggande teoretiska kunskaper och förmåga att framföra en fritidsbåt inomskärs och i kustnära vatten. Med kunskapen du får när du tagit ditt Förarintyg blir din båtfärd både roligare och säkrare.

Innehåll
Del 1: Förarintyg innehåller grunderna i navigation, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, sjöväder och sjömanskap. Del 2: På båtpraktiken - praktisk navigation - som följer NFBs rekommendationer får du pröva dina nya kunskaper i verkliga situationer, och mycket av det du lärt dig i klassrummet kommer att falla på plats. Del 3: Lär dig köra motorbåt, hantera den i hamn och på fjärd.
Du får möjlighet att skriva ett övningsprov innan det riktiga provet så att du kan känna dig trygg inför provskrivningen.

Upplägg
Denna kurs innehåller fem teoripass samt två praktikpass till sjöss (ett dagpraktikpass med navigation och ett motorbåtspass). Exakta datum för detta beslutas gemensamt vid första kurstillfället. Dessutom ingår föreläsningen "Väder till sjöss" med Anna Geidne, meteorolog och navigationslärare. Det är bra om du kan göra övningsuppgifter mellan lektionspassen. Efter avslutad kurs anordnas prov för Förarintyg, se nedan.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Leif Lindberg har varit navigationslärare på Medborgarskolan sedan 2005. Han är omtyckt som lärare och mycket pedagogiskt. Leif har jobbat som seglarinstruktör på KSSS, John Blunds seglarskola i Marsstrand, driver egen seglarskola sedan 2003.
Kappseglat både bankappsegling samt havskappsegling Gotland Runt 19 ggr. Skaw Race, Kieler Woche. Seglat som skeppare på charterbåtar 55-65 fot i medelhavet 4 somrar. Innehar Fartygsbefälsexamen och Maskinbefälsexamen klass VIII.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Materialet finns på plats vid första tillfället och det du tar emot faktureras i efterhand. Vi använder boken "Fritidsskepparen".
Kostnad för att skriva upp för Förarintyget är 450 kr och betalas vid provtillfället till NFB's förhörsförrättare. Du ska fylla minst 12 år innevarande år för att examineras för Förarintyg.

Utvecklingsmöjligheter
När du har tagit Förarintyget kan du fortsätta med Kustskepparintyget, SRC/VHF eller Radarintyget. Vill du lära dig att hantera båtmotorn, serva den och hitta mindre fel ska du gå Båtmekanikerintyget.

Bra att veta
Förarintyget ger ofta rabatt på båtförsäkringen hos hos ditt försäkringsbolag, samt krävs ofta om du skall hyra båt i Sverige eller utomlands.
Många båtklubbar kräver nu förarintyg. Båtpraktik ger dig praktiska färdigheter i att navigera och att hitta på sjön. Man övar också säkerhet.
Båtpraktiken följer NFB’s (nämnden för båtliv) riktlinjer, samt stämplas in i din intygsbok.
Motorbåtspraktik ger dig kunskap att hantera din motorbåt i hamnar, mm.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln:
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Förarintyg med praktik och att köra motorbåt - 3 kurser i en.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Förarintyg med praktik och att köra motorbåt - 3 kurser i en!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner