Visa kurser.se som: Mobil

Förarintyg - helg

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Norrtälje
16 timmar
2021-09-04 09:30
2 600 SEK

Info om Förarintyg - helg

Medborgarskolan har utbildat båtfolk i över 40 år och erbjuder ett mycket brett utbud av navigationskurser. Alla våra kurser följer Nämnden för båtlivsutbildnings, NFB:s, rekommendationer. Prov anordnas efter varje avslutad kurs.

Innehåll
För en säker och rolig båtfärd inomskärs eller nära kust är det viktigt att alla kan hantera båten. Kursen innehåller grunderna i navigation, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, sjöväder och sjömanskap.

Upplägg
Kursdagar är 18/9 och 2/10. Tillkommer dagernavigeringspass / båtpraktik 650 kr för den som önskar, samt kursmaterial. Efter avslutad kurs anordnas prov för Förarintyg.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, men du får räkna med att studera en del mellan tillfällena.

Kursledare
Patric Seemann har Fartygsbefälsexamen klass VIII, är en kunnig, pedagogisk och uppskattad lärare. Patric utbildar i alla varianter av Förarintyg och Kustskeppare samt i praktiska motorbåtskurser och har lång erfarenhet av skärgård och båtar. Han fick sin första utbildning i flottan.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Materialet finns på plats vid första tillfället och faktureras i efterhand för den som vill ha det. Vi använder boken "Fritidsskepparen".
Kostnad för att skriva upp för Förarintyget är 625 kr och betalas vid provtillfället. Du ska ha fyllt 12 år för att skriva prov.

Utvecklingsmöjligheter
När du har tagit Förarintyget kan du fortsätta med Kustskepparintyget, SRC/VHF eller Radarintyget. Vill du lära dig att hantera mindre fel på din motor ska du gå Båtmekanikerintyget.

Bra att veta
Vi skickar kallelse/inbetalningskort ca 1 vecka innan kursstart.

OBS! Vid fler än sex deltagare kommer lokalen att flyttas till Rodengymnasiet. Detta för att man ska kunna hålla tillbörligt avstånd.

Medborgarskolan samarbetar med Svenska Sjö.
När du tagit förarintyget eller kustskepparintyget och dessutom är medlem i en båtklubb så får du 20% rabatt på försäkringspremien hos Svenska Sjö. Kontakta Svenska Sjö för att tillgodogöra dig rabatten.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt på www.bokus.com.
I Akademibokhandelns butiker kan du under samma period erhålla 10% rabatt på böcker, papper och kontorsvaror.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Förarintyg - helg.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Förarintyg - helg!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner