Visa kurser.se som: Mobil

Förarintyg, helg

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
18 timmar
2020-04-25 09:30
3 185 SEK

Info om Förarintyg, helg

Ett Förarintyg visar att du har grundläggande teoretiska kunskaper och förmåga att framföra en fritidsbåt inomskärs och i kustnära vatten.

Har du köpt båt eller tänkt att hyra och ser fram emot att tillbringa din semester på sjön, men tycker att du inte har tillräckligt med kunskap? För att få de kunskaper du behöver för turer i innerskärgården ska du ta Förarintyget. Med kunskapen du får när du tagit ditt Förarintyg blir din båtfärd både roligare och säkrare.

Innehåll
Förarintyg innehåller grunderna i navigation, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, sjöväder och sjömanskap. Vi anordnar praktikpass när vädret tillåter det igen. (Kostnad 700 kr)

Upplägg
Lördag och söndag samt ett praktikpass enligt överenskommelse med läraren. Föreläsningen "Väder till sjöss" med Anna Geidne, meteorolog och navigationslärare ingår i kurspriset.  För att få examineras för Förarintyget ska du fylla minst 12 år innevarande år.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Leif Lindberg innehar Fartygsbefäl- och maskinbefälsexamen klass VIII och är ytterligare en av våra kunniga och erfarna navigationslärare. Hans meritlista börjar med den första utbildningen i flottan, fortsätter med en lång seglarkarriär med egen seglarskola i många år. Leif håller i förarintygs- och kustskepparkurser samt kör en del av våra praktikpass med motorbåt  för praktisk navigation, dager- och mörkerpraktik samt ger radarpraktik.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Materialet finns på plats vid första tillfället och det du tar emot faktureras i efterhand. Vi använder boken "Fritidsskepparen".
Kostnad för att skriva upp för Förarintyget är 500 kr och betalas vid provtillfället. Du ska ha fyllt 12 år för att skriva prov.

Utvecklingsmöjligheter
När du har tagit Förarintyget kan du fortsätta med Kustskepparintyget, SRC/VHF eller Radarintyget. Vill du lära dig att hantera mindre fel på din motor ska du gå Båtmekanikerintyget.

Bra att veta
Förarintyget ger ofta rabatt på båtförsäkringen hos hos ditt försäkringsbolag, samt krävs ofta om du skall hyra båt i Sverige eller utomlands.
Många båtklubbar kräver nu förarintyg.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln:
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Förarintyg, helg.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Förarintyg, helg!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner