Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Stockholm
18 timmar
2019-09-17 18:30
2 895 SEK

Info om Förarintyg

För att få de kunskaper du behöver för turer i innerskärgården ska du ta Förarintyget.

Har du köpt båt eller tänkt att hyra och ser fram emot att tillbringa din semester på sjön, men tycker att du inte har tillräckligt med kunskap? Ett Förarintyg visar att du har grundläggande teoretiska kunskaper och förmåga att framföra en fritidsbåt inomskärs och i kustnära vatten. Med kunskapen du får när du tagit ditt Förarintyg blir din båtfärd både roligare och säkrare.

Innehåll
Förarintyg innehåller grunderna i navigation, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, sjöväder och sjömanskap. Vi erbjuder även möjligheten att delta i båtpraktik som följer NFBs rekommendationer, då får du pröva dina nya kunskaper i verkliga situationer, och mycket av det du lärt dig i klassrummet kommer att falla på plats. Kostar 650 kr per person att deltaga.

Upplägg
Sju sammankomster varav en är föreläsningen "Väder till sjöss" med Anna Geidne, meteorolog och navigationslärare. Det är bra om du kan göra övningsuppgifter mellan lektionspassen. Efter avslutad kurs anordnas prov för Förarintyg.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, men gärna ett härligt båtintresse.

Kursledare
Jan Sköld, en av våra erfarna och omtyckta navigationslärare. Jan håller i Förarintygs-, Kustskeppar-, seglar- och motorbåtskurser. Dessutom håller han i många av våra praktikpass i navigation, dager- och mörkerpraktik.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Materialet finns på plats vid första tillfället och erbjuds till försäljning, faktureras i efterhand. Vi använder boken "Fritidsskepparen".
Kostnad för att skriva upp för Förarintyget är 450 kr och betalas vid provtillfället, kostnaden för "Blå boken" är 50 kr. Du ska ha fyllt 12 år för att skriva prov.

Utvecklingsmöjligheter
När du har tagit Förarintyget kan du fortsätta med Kustskepparintyget, SRC/VHF eller Radarintyget. Vill du lära dig att hantera mindre fel på din motor ska du gå Båtmekanikerintyget.

Bra att veta
När du tagit Förarintyget eller Kustskepparintyget  så får du oftast rabatt på försäkringspremien hos ditt försäkringsbolag.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln:
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Förarintyg.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Förarintyg!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner