Visa kurser.se som: Mobil

Floristkurs light med hållbarhetsinriktning, intyg

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
40 timmar
2021-10-11 09:30
11 495 SEK

Info om Floristkurs light med hållbarhetsinriktning, intyg

Grundkurs i blomsterbinderi, med miljöfokus - en kurs för dig som vill lära dig tekniker och kunskaper om blommor och samtidigt vara klimatsmart.

En omfattande nybörjarkurs för dig som vill lära dig grundläggande tekniker och kunskaper om blommor och blomsterbinderi. Fokus ligger på hantverkstekniker och på att arbeta så hållbart som möjligt. Vi jobbar med säsongens blommor och undviker t.ex att jobba med plast och blomsterskum och du lär dig miljövänligare alternativ istället. Intygskurs

Innehåll och mål                                                                                                                                                                                                                                                                                               Med Du lär dig grunderna i att hantera blommor och verktyg. En slags "prova på" inför vidare utbildningar eller bara för dig för att det är så roligt att arbeta med blommor. Och samtidigt vill tänka hållbart.                                        

Upplägg                                                                                                                                                                                                                                                                                                      I denna kurs blir det fokus på buketter, dekorationer, bröllopsbinderi och begravningsbinderi i olika färger och former. Du lär dig det man har mest användning av inom blomsterbinderi. Kursen är inriktad på praktiskt arbete med färska blommor och växter och är upplagd på måndagar. Miljövänligt, klimatsmart och helt plastfritt binderi.

Kurs varannan vecka måndagar start mån 11/10 därefter 25/10, 8/11, 22/11 och avslutning 6/12 kl 9.30-16.15 med paus för lunch. Tänk gärna på oömma kläder och sköna skor. I priset ingår allt material och alla blommor samt lån av verktyg. Blommorna tar du förstås med hem.

Kurslokal                                                                                                                                                                                                                                                                        Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, T-bana Odenplan.

Kursledare
Jezzica Collin Otterström har två års heltidsutbildning både på Munkeröds och S:t Eriks floristutbildning. Jezzica innehar Gesällbrev sedan maj 2021. Hon har yrkesbevis (floracert) och har arbetat med blommor i över femton år. Hon har även assisterat Per Benjamin med blommorna till Nobelbanketten 2018 och hon har erfarenhet av att driva blomsterbutik. Jezzica har arbetat med Medborgarskolans floristutbildningar sedan våren 2013. Kika gärna på hennes instagram  @floristdiary  

Kursmaterial                                                                                                                                                                                                                                                                                              I avgiften ingår allt material och alla blommor som används. Alla blommor du binder tar du förstås med hem. Priset för kursen är 11 495 kr,

Förkunskaper                                                                                                                                                                                                                                                                                  Kursen vänder sig till dig som är nybörjare.

Bra att veta                                                                                                                                                                                                                                                                             
Behöver du ta lån för att finansiera avgiften? Välkommen in på Human Finans hemsida för mer information om förmånliga studielån.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Floristkurs light med hållbarhetsinriktning, intyg.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Floristkurs light med hållbarhetsinriktning, intyg!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner