Floristkurs för nybörjare (kväll)

Längd
12 timmar
Pris
3 975 SEK
Nästa kurstillfälle
13 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar
Pris
3 975 SEK
Nästa kurstillfälle
13 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Floristkurs för nybörjare (kväll)

Drömmer du om att jobba med blommor? Här får du prova på och lära dig knep!

Lär dig grundteknikerna i blomsterbinderi! Här får du prova att skapa fylliga, vackra eller enkla buketter och arrangemang. Vi skapar även enklare bordsarrangemang och du får veta hur snittblommor ska skötas för bästa hållbarhet. Du är välkommen oavsett om du överväger att utbilda dig till florist eller 'bara' vill lära dig för eget bruk.

Innehåll

Vi arbetar med buketter samt låga och höga dekorationer. Vi pratar även om varuvård och annat som kan vara bra att veta.

Upplägg

Vi arbetar mestadels praktiskt med färska blommor och material/tillbehör som florister använder. Alla blommor och material ingår i priset! Du går alltid hem med det du skapat. Var beredd på att arbeta stående (men lägre bord finns vid behov) - tänk på bekväma skor och oömma kläder.

Vi ses under tre tisdagar kl. 17:00-20:00. Aktuella datum: 13/8, därefter den 20/8 och 27/8. 

Ledare

Charlotte Ageland är utbildad florist och har drivit egen butik. Hon har lång erfarenhet av pedagogisk verksamhet och har föreläst och undervisat i många olika sammanhang. Idag håller Charlotte i Medborgarskolans grundutbildningar, flera fortsättningskurser samt kortare inspirationskurser. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs - kursen riktar sig till nybörjare.

Utvecklingsmöjligheter

Vi har ett brett utbud floristkurser på olika nivåer och format - håll utkik på vår hemsida om du får mersmak och vill lära mer!

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du rabatt på Bokus och Akademibokhandeln. Läs mer här.

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Floristkurs för nybörjare (kväll) och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.