Visa kurser.se som: Mobil

Florist - Historiska binderier – 3 gånger

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
15 timmar
2021-06-03 18:00
3 595 SEK

Info om Florist - Historiska binderier – 3 gånger

Spännande blomsterarrangemang som minner om en svunnen tid. Art Deco-, Rokoko- och Barockbinderier! Känn historiens vingslag och bind binderier inspirerade från olika tidsepoker.

Vackra buketter och binderier inspirerade från 1600-talet och fram till början av 1900-talet. Kort stillära ingår om alla tidsepoker och när du avslutat kursen kommer du kunna tekniker för både att binda egna buketter och för att göra egna blomsterdekorationer. Materiallära och skötseltips ingår förstås också.

I kursen ingår följande tidsepoker:

Art Deco-binderier - Vi gör en tidsresa tillbaka till början av 1900-talet och binder fylliga vegetativa blomsterarrangemang inspirerade av art deco-stilen.

Rokokobinderier - Vi gör blomsterarrangemang inspirerade av den ljusa, mjuka och lätta stilen som dominerade rokokon på 1700-talet.

Barockbinderier - Vi gör blomsterdekorationer inspirerade av den pampiga och spektakulära barocken som ägde rum på 1600-talet. Det blir dekorativa binderier i starka färger.

Upplägg                                                                                                                             
Viss teori och genomgång av tidsepokerna. Därefter praktiskt jobb med blommorna. Tänk gärna på oömma kläder och sköna skor. I priset ingår allt material och alla blommor samt lån av verktyg. Blommorna tar du förstås med hem.

Kursstart torsdag 3/6, därefter 10/6 & 17/6.

Kursledare
Jezzica Collin Otterström har två års heltidsutbildning både på Munkeröds och S:t Eriks floristutbildning. Hon innehar yrkesbevis (floracert) och har arbetat med blommor i över femton år. Jezzica har även assisterat Per Benjamin med blommorna till Nobelbanketten 2018 och hon har erfarenhet av att driva blomsterbutik. Jezzica har arbetat med Medborgarskolans floristutbildningar sedan våren 2013. Kika gärna på Jezzica instagram @floristdiary

Kursmaterial                                                                                                                                                                                            I avgiften ingår allt material och alla blommor som används. Alla blommor du binder tar du förstås med hem.

Förkunskaper                                                                                                                                                                                         

Inga förkunskaper behövs, alla är välkomna

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Florist - Historiska binderier – 3 gånger.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Florist - Historiska binderier – 3 gånger!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner