Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Florist grundkurs light med miljöfokus Intygskurs

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
40 timmar
2020-09-04 09:30
9 795 SEK

Info om Florist grundkurs light med miljöfokus Intygskurs

Grundkurs i blomsterbinderi, med miljöfokus - en omfattande kurs för dig som vill lära dig grundläggande tekniker och kunskaper om blommor och samtidigt vara klimatsmart. Eller en slags "prova på" inför vidare utbildningar.

Detta är en omfattande kurs för dig som vill lära dig grundläggande tekniker och kunskaper om blommor. Fokus ligger på hantverksteknik och på att arbeta så miljövänligt som möjligt. Vi undviker t.ex att jobba med plast och blomsterskum och du lär dig miljövänligare alternativ istället.

Du lär dig grunderna i att hantera blommor och verktyg. Du lär dig göra buketter och dekorationer och vi övar på bröllop och begravning. En slags "prova på" inför vidare utbildningar eller bara för dig för att det är så roligt att arbeta med blommor. Och samtidigt vill tänka hållbart. Intygskurs!

Innehåll och mål                                                                                                                                                                                                                                                                                               Med Inriktning på miljövänlighet och mestadels praktiskt arbete med blommor får du lära dig grundtekniker och materiallära. Här ingår förstås också skötsel av blommor.                                       

Upplägg                                                                                                                                                                                                                                                                                                      I denna kurs blir det fokus på buketter, dekorationer, bröllopsbinderi och begravningsbinderi i olika färger och former. Blommor efter säsong och tema. Du lär dig det man har mest användning av inom blomsterbinderi. Kursen är inriktad på praktiskt arbete med färska blommor och växter och är upplagd på fredagar.

Start fr 4/9 därefter 18/9, 2/10, 16/10 och avslut 13/11, kl 9.30-16.15 med paus för lunch. Tänk gärna på oömma kläder och sköna skor. I priset ingår allt material och alla blommor samt lån av verktyg. Blommorna tar du förstås med hem.

Kurslokal                                                                                                                                                                                                                                                                        Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, T-bana Odenplan.

Kursledare
Jezzica Collin Otterström har två års heltidsutbildning både på Munkeröds och S:t Eriks floristutbildning. Hon innehar yrkesbevis (floracert) och har arbetat med blommor i över femton år. Jezzica har även assisterat Per Benjamin med blommorna till Nobelbanketten 2018 och hon har erfarenhet av att driva blomsterbutik. Jezzica har arbetat med Medborgarskolans floristutbildningar sedan våren 2013. Kika gärna på Jezzica instagram  @floristdiary

Kursmaterial                                                                                                                                                                                                                                                                                              I avgiften ingår allt material och alla blommor som används. Alla blommor du binder tar du förstås med hem. Priset för kursen är 9 795 kr, varav anmälningsavgift utgör 500 kr som skall betalas omgående vid anmälan. Först då är din anmälan bekräftad.

Förkunskaper                                                                                                                                                                                                                                                                                  Kursen vänder sig till dig som är nybörjare.

Bra att veta                                                                                                                                                                                                                                                                              Anmälningsavgift 500 kr faktureras i samband med anmälan.
Behöver du ta lån för att finansiera avgiften? Välkommen in på Human Finans hemsida för mer information om förmånliga studielån.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Florist grundkurs light med miljöfokus Intygskurs.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Florist grundkurs light med miljöfokus Intygskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner