Visa kurser.se som: Mobil

Florist fortsättning, Hållbarhetsinriktad, Intygskurs

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
40 timmar
2021-11-11 09:30
11 995 SEK

Info om Florist fortsättning, Hållbarhetsinriktad, Intygskurs

Fördjupningskurs på 5 heldagar inom blomsterskapande med ett hållbarhetstänk. En intygskurs för dig som vill lära dig mer om snittblommor och snittgrönt samt lära dig nya spännande hantverkstekniker. En intygskurs där vi sätter hållbarhet och miljön i fokus

Med miljön i fokus och med inriktning på praktiskt arbete med blommor får du lära dig mer om olika hantverkstekniker, material och stilar. Spännande och nytänkande binderier blandas med klassik blomsterkonst. En perfekt fortsättning för dig som gått Medborgarskolans steg 1, grundutbildning eller grundutbildningen hållbarhetsinriktning. 

Upplägg

I denna kurs blir det fokus på buketter, dekorationer, bröllopsbinderi och andra spännande blomsterarrangemang i olika färger och former. Blommor och växter efter säsong  och med hållbara val av material och tillbehör. Här skippar vi plasten. Du utvecklar dina kunskaper i både modernt och traditionellt binderi. 

Kursen är inriktad på praktiskt arbete med färska blommor och är upplagd på 5 heldagar torsdagar, med start 11/11, sedan 18/11, 25/11, 2/12 och 9/12 kl 9.30-16.15, med paus för lunch och eftermiddagsfika. Tänk gärna på att bära oömma kläder och sköna skor.

Kursledare
Jezzica Collin Otterström har två års heltidsutbildning både på Munkeröds och S:t Eriks floristutbildning. Jezzica innehar Gesällbrev sedan maj 2021. Hon har yrkesbevis (floracert) och har arbetat med blommor i över femton år. Jezzica har även assisterat Per Benjamin med blommorna till Nobelbanketten 2018 och hon har erfarenhet av att driva blomsterbutik. Jezzica har arbetat med Medborgarskolans floristutbildningar sedan våren 2013. Kika gärna på Jezzica instagram  @floristdiary 

Kursmaterial
I avgiften ingår alla verktyg, allt material och blommor som används. Tag med papperskassar att bära hem blommorna i. 

Förkunskaper
Denna kurs förutsätter att du har gått Medborgarskolans florist grundkurser eller florist grundkurs light eller har motsvarande förkunskaper. Intygskurs!

Utvecklingsmöjligheter
Vill du gå vidare erbjuder Medborgarskolan Floristutbildning steg 2, fler lightkurser och många inspirationskurser.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Florist fortsättning, Hållbarhetsinriktad, Intygskurs.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Florist fortsättning, Hållbarhetsinriktad, Intygskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner