Visa kurser.se som: Mobil

Florist för en kväll, No floral foam.

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
5 timmar
2021-04-26 18:00
1 195 SEK

Info om Florist för en kväll, No floral foam.

No floral foam! Miljövänligare blomsterbinderi!

Blomsterbinderier i säsongens färger och former. Varuvård, skötsel och snitteknik för blommorna. Fokus är hållbarhet!  I denna kurs får du lära dig att binda blommor på ett miljövänligare sätt utan att använda blomsterskum, mer känt som oasis. Att binda blommor utan blomsterskum minskar mikroplasterna i våra vatten, vilket i sin tur har en positiv påverkan på hela vår näringskedja och på vår miljö.

Innehåll

Du får lära dig alternativa tekniker till att binda blommor med, där många skulle ha valt att jobba med oasis. Vi använder säsongens färska blommor och snittgrönt och gör miljövänligare binderier som du sedan får ta med dig hem. Materialkunskap och skötsel ingår även i kursen. Målet är att ge kunskap och att inspirera till att du ska fortsätta skapa hemma sen med miljövänligare tekniker.

Upplägg
Praktiskt arbete där du arbetar med färska blommor, material och trevliga tillbehör som florister använder. Du går hem med det du skapat. Tag med papperskassar att bära hem blommorna i. Tänk gärna på oömma kläder och sköna skor.

Kursledare                                                                                                                                                                                                                                                                                 Jezzica Collin Otterström har två års heltidsutbildning både på Munkeröds och S:t Eriks floristutbildning. Hon innehar yrkesbevis (floracert) och har arbetat med blommor i över femton år. Jezzica har även assisterat Per Benjamin med blommorna till Nobelbanketten 2018 och hon har erfarenhet av att driva blomsterbutik. Jezzica har arbetat med Medborgarskolans floristutbildningar sedan våren 2013. Kika gärna på Jezzica instagram  @floristdiary

Förkunskaper
Kursen är öppen för alla, inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
I avgiften ingår allt material och blommor som används.

Utvecklingsmöjligheter Vill du gå vidare erbjuder Medborgarskolan Floristutbildning steg 1, olika fördjupningskurser och kortare inspirationskurser. Under hösten 2019 kan du också gå en längre intygskurs, No foam, där vi enbart använder miljövänliga alternativ när vi skapar blomsterarrangemang.

Bra att veta

Med tanke på rådande omständigheter, så att vi alla ska känna oss så trygga som möjligt har vi på Medborgarskolan sett över och ändrat vissa rutiner runt  bl a städ och storlekar på grupper mm. Läs mer på länken och känn dig välkommen.

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/ortssidor/medborgarskolan-stockholm/information-om-coronaviruset-och-overgangen-till-distansundervisning/

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Florist för en kväll, No floral foam..

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Florist för en kväll, No floral foam.!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner