Florist för en dag: Ikebana - Linjer

Längd
4 timmar
Pris
1 345 SEK
Nästa kurstillfälle
17 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 timmar
Pris
1 345 SEK
Nästa kurstillfälle
17 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Florist för en dag: Ikebana - Linjer

Upptäck japansk blomsterkonst med vår erfarna ikebanist

Upptäck japansk blomsterkonst med vår erfarna ikebanist
Den traditionella japanska konsten att arrangera blommor kallas ikebana, vilket betyder att ge liv till blommor. I den här nya floristkursen tittar vi på hur ”linjer” kan användas i den japanska ikebanaskolan Sogetsu.

Upplägg

Vi kombinerar teori och praktik. Efter en kortare introduktion till ikebanans historia, tittar vi på vad ”linjer” kan vara. Därefter provar vi på att göra ett arrangemang i fri stil.

Förkunskaper

Kursen är öppen för alla, inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Anne-Charlotte Nilsson är utbildad ikebanist från Sogetsu-ryu i Tokyo, där hon bodde mellan 2003-2022. Hon har högsta graden, riji, och har ställt ut på bl. a. Takashimaya, Art Space K i Kagurazaka, Sogetsu Kaikan och Sogetsu Plaza - Heaven av Isamu Noguchi. Anne-Charlotte har en Fil.kand. och en Magisterexamen i Konstvetenskap med inriktning på Japan och Kina. Hon är medlem i STA (Sogetsu Teachers' Association), Tokyo.

Kursmaterial

Blommor ingår i priset. Blomsterfakir, vas och redskap finns att låna. Blommorna du får med dig hem kan du skapa ett nytt arrangemang hemma. Vi arbetar stående - tänk på bekväma skor.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss

Utvecklingsmöjligheter

Vill du vidareutveckla dina färdigheter som florist? Medborgarskolan erbjuder olika floristutbildningar samt kortare kurser - håll utkik på vår hemsida!

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer här.

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Florist för en dag: Ikebana - Linjer och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.