Inga recensioner än

Florist för en dag: Ikebana

Längd
4 timmar
Pris
1 195 SEK
Nästa kurstillfälle
10 juni, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 timmar
Pris
1 195 SEK
Nästa kurstillfälle
10 juni, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Florist för en dag: Ikebana

Upptäck japansk blomsterkonst med vår erfarna ikebanist

Den traditionella japanska konsten att arrangera blommor kallas ikebana, vilket betyder att ge liv till blommor. I den här nya floristkursen får du lära dig att göra ett ikebana-arrangemang i grundläggande upprätt stil, moribana, enligt den japanska ikebanaskolan Sogetsus riktlinjer. 

Upplägg

Vi kombinerar teori och praktik. Efter en introduktion av ikebana och japansk estetik provar vi på att göra ett arrangemang.

Kursledare

Anne-Charlotte Nilsson är utbildad ikebanist från Sogetsu-ryu i Tokyo, där hon bodde mellan 2003-2022. Hon har högsta graden, riji, och har ställt ut på bl. a. Takashimaya, Art Space K i Kagurazaka, Sogetsu Kaikan och Sogetsu Plaza - Heaven av Isamu Noguchi. Anne-Charlotte har en Fil.kand. och en Magisterexamen i Konstvetenskap med inriktning på Japan och Kina. Hon är medlem i STA (Sogetsu Teachers' Association), Tokyo.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, bara nyfikenhet! 

Kursmaterial

Blommor ingår i priset. Blomsterfakir, vas och redskap finns att låna. Med blommorna du får med dig hem kan du skapa ett nytt arrangemang hemma.

Utvecklingsmöjligheter

Vill du vidareutveckla dina färdigheter som florist? Medborgarskolan erbjuder olika floristutbildningar samt kortare kurser - håll utkik på vår hemsida!

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Florist för en dag: Ikebana och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.