Visa kurser.se som: Mobil

Florist för en dag, bind buketter 60+

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
4 timmar
2021-03-06 11:00
1 195 SEK

Info om Florist för en dag, bind buketter 60+

Blomsterbinderier i säsongens färger och former. Varuvård, skötsel och snitteknik för blommorna.

Tillsammans i seniorgrupp  60 + skapar vi vackra buketter att ta hem. Gör vackra hållbara bindningar, av säsongens blommor och färger, hög och låg, rundbundet och i spiral.

Innehåll
Varuvård, skötsel av blommor, snitteknik och grunden i att binda med spiralteknik. Du får lära dig metodik och får en inblick i de olika materialen. Snittblommor i olika former och färger efter säsong som sätts samman i snillrik form med grönt och dekorationer av olika slag.

Upplägg
Praktiskt arbete där du arbetar med färska blommor, material och trevliga tillbehör som florister använder. Du går hem med det du skapat. Tag med papperskassar att bära hem blommorna i. Tänk gärna på oömma kläder och sköna skor.

Kursledare                                                                                                                                                                                    Charlotte Ageland är utbildad florist och har drivit egen butik, föreläst och undervisat i olika sammanhang. Medverkat vid utsmyckning till Nobelfestligheterna. Idag håller Charlotte i en av Medborgarskolans grundutbildningar, flera fortsättningskurser och kortare inspirationskurser. Dessutom gör Charlotte olika sorters binderier på efterfrågan, i många olika   spännande sammanhang.                                                                                                                                                

Förkunskaper
Kursen är öppen för alla, inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
I avgiften ingår allt material och blommor som används.

Utvecklingsmöjligheter Vill du gå vidare erbjuder Medborgarskolan Floristutbildning steg 1, No floral foam kurser och olika fortsättningskurser. Du kan också välja bland många kortare inspirationskurser.

Bra att veta

Med tanke på rådande omständigheter, så att vi alla ska känna oss så trygga som möjligt har vi på Medborgarskolan sett över och ändrat vissa rutiner runt  bl a städ och storlekar på grupper mm. Läs mer på länken och känn dig välkommen.

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/ortssidor/medborgarskolan-stockholm/information-om-coronaviruset-och-overgangen-till-distansundervisning/

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Florist för en dag, bind buketter 60+.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Florist för en dag, bind buketter 60+!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner