Visa kurser.se som: Mobil

Film - Förverkliga ditt filmprojekt

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
48 timmar
2019-09-14 09:00
6 800 SEK

Info om Film - Förverkliga ditt filmprojekt

Har du en filmidé som du längtar efter att förverkliga men inte riktigt vet hur? Eller är du intresserad av filmfotografi och skulle vilja få ett första uppdrag? I så fall är denna kurs någonting för dig.

Innehåll
Detta är kursen för dig som söker efter konstnärlig och filmteknisk vägledning för att förverkliga din filmidé samt letar efter ett trevligt film-crew eller bara vill utvecklas i filmfoto och visuellt berättande.

Kursledare är Kelly Wedin, med erfarenhet av filmfotografi, regi och produktion.

Upplägg
Varje kortfilmsprojekt har en regissör och en filmfotograf som tillsammans ansvar för en film. Men under inspelning kommer hela gruppen (6-8 personer) samt kursledaren arbeta kollektivt med allas filmer. Detta betyder att du kommer få arbeta på flera filminspelningar utöver ditt eget projekt.

Kursen är förlagd på lördagar och omfattar 12 träffar med sammanlagt 48 lärarledda kurstimmar (á 45 min). Du förväntas att arbeta med ditt filmaterial mellan träffarna.

Kursen är förlagd på Kulturama i Hammarby sjöstad.

- Anmäl dig till regi genom att skicka in en kort beskrivning av ditt kortfilmprojekt och tidigare erfarenhet av filmregi. 

- Anmäl dig till filmfoto  genom att skicka in en kort beskrivning av ditt intresse för och erfarenhet av filmfotografi. 

- För att anmäla er som duo (regi och filmfoto) så skriver ni ihop en kort beskrivning av ert filmprojekt samt tankar kring den visuella gestaltningen. Bifoga även en kort beskrivning av tidigare erfarenhet av filmproduktion. 

Beskrivning - skriv i meddelandefältet vid anmälan eller mejla oss info.sthlm@medborgarskolan.se skriv "Förverkliga ditt filmprojekt" i ämnesraden.

Förkunskaper
För att delta i kursen krävs ingen tidigare erfarenhet, men du ska veta grunderna i filmproduktion (exempelvis genom att ha gått Film, grund).

För att anmäla dig till kursen ska du välja inriktning – antingen regi eller filmfoto. Det går även bra att söka som duo. 

Kursledare
Lärare är Kelly Wedin, utbildad i film vid New York Film Academy och Pratt Institute i New York.

Våra kurslärare lägger stor vikt vid den pedagogiska delen av lärandet där du som kursdeltagare står i centrum utifrån din erfarenhet och kunskap.

Bra att veta

Uppehåll vecka 44.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/


Denna kurs ges av Kulturama som är en del av Medborgarskolan.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Film - Förverkliga ditt filmprojekt.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Film - Förverkliga ditt filmprojekt!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner