Visa kurser.se som: Mobil

Fermentera maten Nyhet!

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
5 timmar
2019-09-18 18:00
1 095 SEK

Info om Fermentera maten Nyhet!

Fermentering är en gammal jäsningsmetod som blivit en riktig mattrend på sistone.

Fermentering är en urgammal konserveringsmetod, som på ett supersunt sätt stärker ditt immunförsvar. Mjölksyrabakterier i fermenterade livsmedel är nyttiga för dig. De har en probiotisk effekt som gör det lättare att bryta ner mjölksocker, minskar risken för problem med mage och tarm och gör det lättare att ta upp näring och vitaminer. Och så är det gott också!

Innehåll

Vi fermenterar, konserverar grönsaker med mjölksyrning, gör yoghurt, sojayoghurt och kombucha. En kväll med teori, goda smakprover och vi startar egna kulturer.

Upplägg
Deltagarna tar med sig egna glasburkar så att man tar hem av vad som fermenteras. Vi arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Alla hjälper till att iordningställa.

Förkunskaper
Alla intresserade är välkomna.

Kursledare
Ulrika Hoffer är kostrådgivare och varm förespråkare för en kost fri från gluten, mjölk och socker. Hon har specialiserat sig på matens inverkan på hjärnan, hur det vi äter påverkar vårt humör och energi - och tvärtom: hur energi och humör påverkar våra matval och ätmönster. Hon är dessutom holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Ulrika är författare till boken Råsmart Familj, korad till Årets måltidslitteratur, kategori hälsa 2011. I april 2014 gav Ulrika ut boken Smarta sötsaker som nu är översatt till 5 språk. Hon har även gett ut böckerna Good mood food 2015, Ärlig mat 2016 och Supersnacks 2017. Läs gärna mer här.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för recept och råvaror ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Ulrika håller fler kurser på tema hälsa; nordisk supermat, näringslära för veganer, smoothiebowls, vardagsvegan samt raw desserter och godis. Vill du gå en längre kurs eller utbildning finns flera inom näringslära, hälsa, raw food eller veganmatlagning. Se vårt övriga kursutbud på hemsidan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fermentera maten Nyhet!.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fermentera maten Nyhet!!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner