Visa kurser.se som: Mobil

Fermentera maten

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
5 timmar
2021-02-04 18:00
1 195 SEK

Info om Fermentera maten

Fermentering är en traditionell konserveringsmetod som blivit en riktig mattrend på sistone. Användbart och gott!

Fermentering är en urgammal konserveringsmetod, där livsmedlets egna mjölksyrebakterier ger smak och hållbarhet. De har en probiotisk effekt som är gynnsam för vår hälsa. Och så är det gott också!

Innehåll

Vi fermenterar, konserverar grönsaker med mjölksyrning, gör yoghurt, sojayoghurt och kombucha. En kväll med teori, goda smakprover och vi startar egna kulturer.

Upplägg
Deltagarna tar med sig egna glasburkar så att man tar hem av vad som fermenteras. Vi arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Alla hjälper till att iordningställa.

Förkunskaper
Alla intresserade är välkomna.

Kursledare
Ulrika Hoffer är kostvetare, kokboksförfattare och flitigt anlitad föreläsare och kursledare. Hon har bland annat specialiserat sig på matens inverkan på hjärnan, hur det vi äter påverkar vårt humör och energi - och tvärtom: hur energi och humör påverkar våra matval och ätmönster. Dessutom är hon holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Ulrika är författare till boken Råsmart Familj, korad till Årets måltidslitteratur, kategori hälsa 2011. Hon är även författare till Smarta sötsaker, Good mood food, Ärlig mat och Supersnacks. Läs gärna mer här. Ulrika är ansvarig för Medborgarskolans diplomutbildningar inom näringslära, veganskt, raw food, hälsokock mm. Hon håller också flera korta kurser i hälsosam matlagning

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för recept och råvaror ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Ulrika håller fler kurser på tema hälsa bl a nordisk supermat och kålkurser, men främst en  matlagningsutbildning, Diplomutbildning runt temat växtbaserad mat. Fler utbildningar och kurser hittar du på medborgarskolan.se.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fermentera maten.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fermentera maten!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner