Europa på tallriken Österrike

Längd
32 timmar
Pris
1 295 SEK
Nästa kurstillfälle
26 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
32 timmar
Pris
1 295 SEK
Nästa kurstillfälle
26 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Europa på tallriken Österrike

Följ med Gaja på en matlagningsresa genom Europa på plats i Stockholm. Lär dig att laga klassiska rätter från olika europeiska länder – på denna lektion reser vi till Österrike!

Innehåll

 Vid varje ”Europa på Tallriken” kväll kommer vi att fokusera på ett specifikt land. Denna kväll reser vi till Österrike. 
Belägen i hjärtat av Centraleuropa har Österrike skapat en unik matidentitet som inkluderar både rustika rätter och eleganta delikatesser. Landets matkultur bär på en rikedom av smaker med stolt förankring i lokal tradition - den är känd för bl.a. schnitzlar och fyllda knödel.
Kursen är anpassad för dig som vill utveckla dina matlagningsfärdigheter och lära dig grunderna och klassiska tekniker inom europeisk matlagning. Vi kommer att laga olika klassiska rätter/nationella rätter från respektive land, och lära oss mer om matkulturen, lokala ingredienser och matlagningstekniker.  

 

 

Upplägg

Deltagarna arbetar individuellt och får olika uppgifter enligt recept. Kvällarna avslutas alltid med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

*Med reservation för ändringar

 

Förkunskaper

Alla är välkomna!

 

Kursledare

Gaja Dudkiewicz B.Sc. & MIB har studerat på Umeå Universitet där hon fick sin Filosofie Kandidatexamen inom Måltids- och restaurangvetenskap med inriktning Gastronomi samt César Ritz Colleges i Schweiz där hon fick sin Masters diploma inom International Business in Culinary Management. Gaja har jobbat och gästspelat som kock både i Sverige och utomlands samt som föreläsare (bl.a på Umeå Universitet), kursledare och internationell restaurangkonsult. Hon brinner för att tillämpa vetenskapligt, teknologiskt och gränsbrytande tillvägagångssätt i sitt arbetssätt både i restaurangkök och hemmakök samt har stor passion för matens kemi, molekylär gastronomi och digital gastronomi.

 

Kursmaterial

Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter

Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan. Flera möjligheter till olika köks kurser och utbildningar med starter varje termin. Se vårt kursprogram på hemsidan www.medborgarskolan.se

Bra att veta

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Europa på tallriken Österrike och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.