Visa kurser.se som: Mobil

Elbas, nybörjare

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
20 timmar
2021-02-17 19:30
2 530 SEK

Info om Elbas, nybörjare

Vi lär oss grundläggande spelteknik, baskomp och enklare låtar i olika musikstilar. Vi tränar skalor, ackordsanalys och improvisation med fokus på puls, underdelning och rytmik.

Innehåll och mål
Vi spelar i grupp, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Du får lära känna instrumentet och dess möjligheter och snabbt komma igång med att spela. Berätta gärna vad du tycker om för musik och vad du har för drömmar kring ditt spelande.
Vi träffas en gång per vecka och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att träna hemma mellan gångerna. På lektionerna varvar vi teknikövningar, melodispel och komp, och har garanterat roligt tillsammans!

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig till dig som är nybörjare, men din utveckling är individuell och det går bra att stanna mer än en termin i samma grupp.

Vi har flera olika grupper och nivåer och du bör redan vid din anmälan berätta om du spelar eller har spelat något annat instrument, om du kan noter eller tabulatur, om du tidigare försökt lära dig spela bas men tyckt det var svårt, eller om du spelat bas för länge sedan men känner att du vill börja om från början.

Kursledare
Bengt Jonasson är en erfaren kursledare och yrkesverksam heltidsmusiker. Som basist har han spelat med bland annat Dan Reed, Hanna Ferm, Patrik Isaksson och Erik Steen Flamenco Fusion. Bengt har gjort ett flertal solobaskonserter i Skandinavien och England. Sin egen utbildning har han bland annat från Kungliga Musikhögskolan.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du tar med ditt eget instrument. Har du en gammal elbas och är osäker på kvaliteten är det klokt att gå till en butik för att be om råd och kanske byta strängar.

Din kursledare sammanställer material anpassat efter gruppen. Beroende på gruppsammansättningen tas sedan beslut om ni också ska köpa en kursbok.

Utvecklingsmöjligheter
När kursen är slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs med liknande upplägg. Vill du få ut mer av ditt musicerande rekommenderar vi kursen "Musikteori i praktiken", där du i praktiska övningar får en chans att upptäcka hur musik blir till - harmonier, rytmer, ackord och noter. En kortare kurs som du kan kombinera med din instrumentkurs, eller gå separat.

Bra att veta
Du som går en instrumentkurs i grupp har möjlighet att boka på en extra privatlektion om 30 minuter i anslutning till kursen. Bra om du missat en gång, om du tyckt något var knepigt och vill ha lite extratid, eller om du har något eget projekt du vill ha feedback på. Lektionen bokar du genom din kursledare, pris 395 kr/gång.

Som basist är man ofta efterlängtad i våra "Spela i band-kurser" och många som gått fortsättningskurser i instrumentet fortsätter sedan med att spela i band.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Elbas, nybörjare.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Elbas, nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner