Visa kurser.se som: Mobil

Diplomutbildning: Stora trädgårdsutbildningen - fördjupning Nyhet!

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
45 timmar
2019-11-16 09:00
7 495 SEK

Info om Diplomutbildning: Stora trädgårdsutbildningen - fördjupning Nyhet!

Fördjupa din kunskaper i trädgårdshantering. Nya datum intensivt helger i november

Trädgårdsutbildning steg 2
Att sköta en trädgård är otroligt kul och givande - man får mångfalt mer tillbaka än vad man ger. Tänk då om du hade ännu mer kunskap, och kunde fördjupa dig i just de delar som ger allra mest! I denna utbildning har du möjlighet att få mer avancerad kunskap inom växtkunskap, beskärning och näringskunskap.

Innehåll

Denna fördjupning är en utbildning på grundnivå inriktad på trädgårdskunskap och formgivning. Den ska ge en kompletterande genomgång och fördjupad inlärning av några av trädgårdens många beståndsdelar. Om trädgårdens blommande och gröna växter, med inriktning mot växtkunskap och skötsel av; perenner, rosor, klätterväxter, och Medelhavsväxter. Vi går även in närmare på trädgårdsdesign, komposten, vanliga skadedjur och sjukdomar, förökning samt gör ett studiebesök.

Upplägg

Huvudsakligen teoretiska moment med vissa praktiska övningar och studiebesök. De teoretiska delarna (huvuddelen) består av genomgångar, gruppövningar, individuella uppgifter och studiebesök. En större enskild uppgift leder genom hela kursen i syfte att fördjupa inlärningen. Det är bra om du hinner arbeta med uppgiften mellan tillfällena. Tanken är att du inför säsongen, 2020 ska vara uppfylld av trädgårdslusta och förberedd för jobbet.

45 stud tim helger start lö 16/11, därefter sö 17/11, lö 23/11 och lö-sö 30/11 och 1/12. Studiebesök ingår.

Förkunskaper

Det är bra om du har gått Stora trädgårds utbildningen grund eller någon annan trädgårdskurs tidigare eller har motsvarande kunskaper i trädgårdshantering.

Kursledare

Lena Bergene har en grundläggande utbildning inom trädgård och är utbildad landskapsarkitekt från Alnarp, SLU. Hon arbetar idag bl a med att rita trädgårdar i sin egen firma. Hon har flera års erfarenhet av undervisning. Lena fick en silvermedalj för sin balkong "Fjärilsvärmeri" på Nordiska trädgårdar i slutet av mars 2015.

Kursmaterial

Kursmaterial och studiebesök ingår.

Diplom

Efter avslutad kurs, med minst 80% närvaro samt godkänd i kursmomenten, får du ett Diplom.

Bra att veta

Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
Om utbildningen är fullbokad: Fyll i anmälan som vanligt men gör en notering att det gäller en köplats. Vi kontaktar dig när en plats blir ledig.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror.
På Akademibokhandeln får du 10% rabatt.
Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Diplomutbildning: Stora trädgårdsutbildningen - fördjupning Nyhet!.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomutbildning: Stora trädgårdsutbildningen - fördjupning Nyhet!!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner