Visa kurser.se som: Mobil

Diplomutbildning: Näringslära

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
80 timmar
2020-06-29 09:30
13 895 SEK

Info om Diplomutbildning: Näringslära

Oavsett i vilket kök du jobbar och med vilken mat du lagar behövs kunskaper i näringslära. På ett begripligt sätt får du här del av näringens betydelse för vår kropp.

Intresset för kostens betydelse för vår hälsa och vårt välmående har aldrig varit större än nu. Allt fler söker större förståelse för hur olika kosthållningar påverkar oss och ibland kan det vara svårt att sålla i djungeln av olika hälsopåståenden och kostinriktningar. I takt med ett ökat intresse för kostfrågor ökar efterfrågan på personer med kunskaper inom området.

Diplomutbildning i näringslära är en grundläggande utbildning för dig som vill förstå hur det vi äter bidrar till kroppens alla viktiga processer och hur det kan påverka vår hälsa. Utbildningen vänder sig också till dig som redan i dag arbetar med hälsofrågor, kanske som coach, friskvårdsansvarig, personlig tränare, löptränare eller gruppinstruktör. Utbildningen passar också utmärkt som komplement för alla som tidigare har läst någon av Medborgarskolan matutbildningar.

Näringsläran är ren teori, där vi lär oss grunderna inom näringsläran hela vägen från hur matsmältningen och energiutvinningen går till, ned till detaljer kring ätbeteendet, antioxidanter, tillsatser och kost vid olika sjukdomar. 

Du får göra olika räkneövningar och praktiska moment som ökar förståelsen för maten vi äter. 

Den här utbildningen passar dig som är intresserad av kost, men vill ha en stabil bas att stå på för att bättre kunna värdera och bedöma hälsopåståenden och kosttrender. Utbildningen vänder sig även till dig som arbetar med frågor som tangerar kostområdet; du kanske arbear som kock, tränare, hudterapeut, coach, inom skola och omsorg eller andra områden där maten är en viktig komponent. 

Innehåll

- Matsmältning och grundläggande fysiologi
- Protein
- Kolhydrat
- Fett
- Vitaminer
- Mineraler
- Antioxidanter
- Kosthållningar och dieter
- Viktminskning
- Aptitreglering
- Kost och sjukdomar
- Kosttillskott
- Kost och träning
- Kost och psykisk hälsa
- Informationssökning och källkritik
- Sammanfattning

Upplägg

Utbildningen är uppbyggd kring föreläsningar och grupparbeten under lektionstid, däremellan tillkommer självstudier. Kurslitteratur ingår (Martin Brunnbergs Modern näringslära) och du får även tips på annan intressant och relevant litteratur. Givetvis går vi igenom hur man själv söker trovärdig information och följer den vetenskapliga forskningen. Utbildningen är helt teoretisk.
Utbildningen ges dagtid intensivt 10 gånger, ca 80 studietimmar,kl 09.30-16.15 med start må-fre 29/6-3/7 och efter sommaren 17-21/8.

Förkunskaper

Inga krav på förkunskaper, alla nyfikna är välkomna, särskilt med ett stort intresse för hälsa och näringstänk.

Diplom

För diplom krävs minst 80 % närvaro samt godkänd i kursmomenten.

Lokal

Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, (T-bana Odenplan).

Avgift och anmälan

Kursavgift 13 895 kr, varav anmälningsavgift 1 000 kr. Kostnad för material/litteratur ingår i avgiften.

Kursledare

Ulrika Hoffer är kostrådgivare och varm förespråkare för en kost fri från gluten, mjölk och socker. Hon har specialiserat sig på matens inverkan på hjärnan, hur det vi äter påverkar vårt humör och energi - och tvärtom: hur energi och humör påverkar våra matval och ätmönster. Hon är dessutom holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Ulrika är författare till boken Råsmart Familj, korad till "Årets måltidslitteratur", kategori hälsa 2011. I april 2014 gav Ulrika ut boken "Smarta sötsaker" som nu är översatt till 5 språk. Hon har även gett ut böckerna "Good mood food" 2015 ,"Ärlig mat" 2016, och "Supersnacks" 2017. Läs gärna mer här.

Bra att veta

Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Diplomutbildning: Näringslära.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomutbildning: Näringslära!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner