Visa kurser.se som: Mobil

Diplomutbildning: Kockutbildning inriktning a la carte

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
84 timmar
2021-02-08 17:15
22 995 SEK

Info om Diplomutbildning: Kockutbildning inriktning a la carte

Restaurangkockutbildning för det varma köket, med fokus på a la carte och fine dining.

Kockyrket är ett kreativt och attraktivt yrke med många möjligheter. Ett högt tempo förutsätter att du kan arbeta snabbt och effektivt under tidspress. Du är noggrann, samarbetsvillig och har lätt för att arbeta tillsammans i arbetslag. Du älskar förstås att laga mat.
Medborgarskolan erbjuder denna Restaurangkockutbildning med fokus på det varma köket,mot a la carte restaurang. Du får inblick i många olika delar och vad det betyder att jobba i ett restaurangkök, mindre kvarterskrog eller bättre fine dining restaurang. 

På Medborgarskolan kan du också gå flera andra matutbildningar – konditor, kock mot storkök- eller hälsokock av olika slag. Näringslära vegan, raw food bl a.

Innehåll

Denna stimulerande och spännande grundutbildning ger goda kunskaper och praktisk färdighet i köket. Du får verkligen veta vad en kock gör och hur man arbetar i ett kök. Du går härifrån med gedigen matlagningskunskap och utbildningen utgör en riktigt bra bas för fortsatta studier eller arbete inom restaurang – från den lilla kvarterskrogen till konferenshotell eller bättre krogar och restauranger med a la carte servering.

Utbildningen hålls i Medborgarskolans utbildningskök. Utbildningen är intensiv men kursplanen omfattar trots det många moment och deltagarna får med sig stor kunskap om råvaror, kökets verktyg och tekniker. HACCP, hygien och livsmedels- hygien, hantering, och förvaring är viktiga delar.

Mycket praktisk matlagning varvat med teori. Under terminen byggs olika menyer upp utifrån en a la carte meny /fine dining servering. Det lagas både kött, fisk, fågel och grönsaker. Det bakas bröd och görs kalla anrättningar och i viss mån desserter.

Ur innehållet, Kökets språk, mise en place, knivkunskap och skärtekniker. Fonder, buljonger och grundsåser. Soppor, äggrätter och crêpes. Desserter.  Fågel, kött och fisk. Grytor och färsrätter. Varma smårätter.  Säsongsmenyer, tillagningsmetoder och livsmedelshygien. Trender och influenser.

Upplägg

14 tillfällen med start mån 8/2, 15/2, 22/2, (sportlov) 8/3, 15/3, 22/3, 29/3, 5/4, 12/4, 19/4, 26/4, 3/5, samt avslutning 10/5 kl 17.15-21.45. Med reservation för ändringar.  

Vid varje kurstillfälle lagas det massor av mat. De första tillfällena blir det framförallt mycket hantering och grundmatlagning. Du får mycket kunskap med dig hem och dessutom fyllda matlådor under främst senare delen av kursen.

Pris 22 995 kr. Råvarukostnad för ca 4 000 kr tillkommer och specificeras på fakturan.

Kurslokal Medborgarskolans utbildningskök på Hagagatan.

Du bör ha erfarenhet av att laga mat, klara ett högt tempo och kunna arbeta i grupp. Alla typer av kött/fisk lagas. Även om du inte kan äta själv pga allergier eller andra skäl är det viktigt att du är med på alla moment. Det är viktigt att du talar och skriver svenska flytande.
Språktest görs. Detta för att undervisningen ska flyta smidigt och att alla moment ska hinnas med och uppfattas av alla. Anmälan görs personligen.

Ledare

Gaja Dudkiewicz B.Sc. & MIB har studerat på Umeå Universitet där hon fick sin Filosofie Kandidatexamen inom Måltids- och restaurangvetenskap med inriktning Gastronomi samt César Ritz Colleges i Schweiz där hon fick sin Masters diplom inom International Business in Culinary Management. Gaja har jobbat och gästspelat som kock både i Sverige och utomlands samt som föreläsare (bl.a på Umeå Universitet), kursledare och internationell restaurangkonsult. Hon brinner för att tillämpa vetenskaplig, teknologisk och gränsbrytande hantering av råvaror i både restaurangkök och hemmakök. Gaja har förstås också stor passion av att laga klassisk mat på högre nivå.

Material

Du får en pärm fylld med recept och information samt råvaror som hanteras.

Diplom

Efter avslutad kurs, med minst 80 % närvaro samt med godkända kursmoment, får du ett diplom.

Bra att veta

Med tanke på rådande omständigheter, så att vi alla ska känna oss så trygga som möjligt har vi på Medborgarskolan sett över och ändrat vissa rutiner runt  bl a städ och storlekar på grupper mm. Läs mer på länken och känn dig välkommen.

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/ortssidor/medborgarskolan-stockholm/information-om-coronaviruset-och-overgangen-till-distansundervisning/

Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Läs våra köpvillkor här. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
Delbetalning: Som privatperson får du delbetala tre gånger utan extra kostnad, vänligen ange önskemålet i meddelande-fältet vid bokning.

Behöver du ta lån för att finansiera avgiften? Välkommen in på Human Finans hemsida för mer information om förmånliga studielån.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Diplomutbildning: Kockutbildning inriktning a la carte.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomutbildning: Kockutbildning inriktning a la carte!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner