Visa kurser.se som: Mobil

Diplomutbildning: kock - Kall och varmköksutbildning grund.

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
80 timmar
2019-09-10 17:45
19 995 SEK

Info om Diplomutbildning: kock - Kall och varmköksutbildning grund.

Kockutbildning för det varma och kalla köket.

Kockyrket är ett kreativt och attraktivt yrke med många möjligheter. Efterfrågan på arbetsmarknaden är stor idag. Ett högt tempo förutsätter att du kan arbeta snabbt och effektivt under tidspress. Du är noggrann, samarbetsvillig och har lätt för att arbeta tillsammans i arbetslag. Du älskar förstås mat.
Medborgarskolan erbjuder denna köksutbildning som innehåller moment från både det varma och kalla köket. Du får inblick i många olika delar och vad det betyder att jobba i ett restaurangkök. Utbildningen bedrivs i Medborgarskolan utbildningskök. Där kan du också gå flera andra matutbildningar – raw foodkock, hälsokock, vegankock, näringslära och konditor. Vi erbjuder också kockutbildning för det varma köket i restaurangkök i Nacka.

Innehåll

Denna stimulerande och spännande grundutbildning ger goda kunskaper och praktisk färdighet inom varmköket. Du får verkligen veta vad en kock gör och hur man arbetar på krogen. Du går härifrån med gedigen matlagningskunskap och utbildningen utgör en riktigt bra bas för fortsatta studier eller arbete inom restaurang – från den lilla kvarterskrogen till storkök eller konferenshotell.
Utbildningen hålls i ett restaurangkök med god utrustning och deltagarna har möjlighet att förbereda och laga mat för många. Utbildningen är intensiv men kursplanen omfattar trots det många moment och deltagarna får med sig stor kunskap om råvaror, tekniker, livsmedelshygien och hur man planerar olika typer av menyer och om förvaring av livsmedel. Mycket praktisk matlagning varvat med teori. Under terminen byggs olika menyer upp och både det varma och kalla köket utgör ett underlag för kursplanen. Det lagas både kött, fisk, fågel och grönsaker. Bakas bröd och görs kalla anrättningar och desserter.

Brödbak, entrérätter, fonder, buljonger och grundsåser. Soppor, äggrätter och crêpes. Desserter Fågel, kött och fisk. Grytor och färsrätter.
Varma och kalla smårätter.  Säsongsmenyer, tillagningsmetoder och livsmedelshygien. Trender och influenser.

Upplägg

12 tillfällen med start tisdag 10/9 kl 17.45 - ca 22.00. Följande datum: 17/9, 24/9, 1/10, 8/10, 15/10, 22/10, ( v 44 lov) 5/11, 12/11, 19/11, 26/11 avslut 3/12.  OBS med reservation för ändringar.  
Vid varje kurstillfälle lagas det massor av mat. De första tillfällena blir det framförallt mycket hantering och grundmatlagning. Du får mycket kunskap med dig hem och dessutom fyllda matlådor under främst senare delen av kursen.

Pris 19 995 kr. Råvarukostnad för ca 3 550 kr tillkommer och specificeras på fakturan.

Kurslokal Medborgarskolans utbildningskök på Hagagatan.

Du bör ha erfarenhet av att laga mat, klara ett högt tempo och kunna arbeta i grupp. Alla typer av kött/fisk lagas. Även om du inte kan äta själv pga allergier eller andra skäl är det viktigt att du är med på alla moment. Det är viktigt att du talar och skriver svenska flytande.
Språktest görs. Detta för att undervisningen ska flyta smidigt och att alla moment ska hinnas med och uppfattas av alla. Anmälan görs personligen.

Ledare

Miriam Zelmerlööw har drivit restaurangen Sibiriens soppkök i Vasastan i många år. Hon är mån om och kan använda alla råvarors olika delar för bästa smak och klimattänk. Miriam har ansvarat för vår Kallköksutbildning och tar i höst hand om kockutbildningen. Hon undervisar också både vuxna och barn i kortare inspirationskurser.

Material

Du får en pärm fylld med recept samt råvaror som hanteras.

Diplom

Efter avslutad kurs, med minst 80 % närvaro samt godkända kursmoment, får du ett diplom.

Bra att veta

Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Läs våra köpvillkor här. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
Delbetalning: Som privatperson får du delbetala tre gånger utan extra kostnad, vänligen ange önskemålet i meddelande-fältet vid bokning.

Behöver du ta lån för att finansiera avgiften? Välkommen in på Human Finans hemsida för mer information om förmånliga studielån.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Diplomutbildning: kock - Kall och varmköksutbildning grund..

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomutbildning: kock - Kall och varmköksutbildning grund.!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner