Visa kurser.se som: Mobil

Diplomutbildning: Florist Fördjupning

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
80 timmar
2021-03-09 16:30
22 195 SEK

Info om Diplomutbildning: Florist Fördjupning

Fortsättningsutbildning inom floristik. En utbildning för dig som vill lära dig mer om floristyrkets tekniker och kunskaper om blommor samt hantering av blommor och verktyg.

Fördjupningsutbildning på 13 kvällar som leder fram till fördjupad förståelse och kunskap i floristyrket.  Med inriktning på det praktiska arbetet i butik med blommor får du lära dig mer om grundtekniker, material och blomsterlära.

Innehåll och mål

Det blir fokus på buketter, dekorationer, bröllopsbinderi och begravningsbinderi i olika färger och former. Olika typer av stilar, som asymmetrisk och vegetativ stil. Transparent blominstallation.

Nya trender och tekniker, hur man skriver begravningsband och vackra inslagningar. Blommor efter säsong och tema. Du utvecklar dina kunskaper i både modernt och traditionellt binderi. Vi går även igenom floristens roll nu och då, rutiner i butik, blomstertraditioner i mångkulturellt land, hur man bemöter kunder i sorg, att starta och driva företag samt ekonomi och marknadsföring.

Upplägg

Kursen är inriktad på praktiskt arbete med färska blommor och är upplagd på 13 tillfällen. Kvällstid tisdagar med start 9/3 16.30-21.45. Därefter 16/3, 23/3, 30/3, 6/4, 13/4, 20/4,27/4, 4/5, 11/5, 18/5, 25/5 och avslut 1/6 kl 16.30-21.45. Fikarast under kvällen.
Tänk gärna på att bära oömma kläder och sköna skor.

Kursmaterial

I priset ingår allt material och alla blommor samt lån av verktyg. Blommorna tar du förstås hem.

Kursledare

Charlotte Ageland är utbildad florist och har drivit egen butik, medverkat vid Nobels blomsterskapande, föreläst och undervisat i olika sammanhang. Idag gör Charlotte binderier på efterfrågan, i många olika spännande sammanhang och håller många kurser och utbildningar på Medborgarskolan.

Förkunskaper

Denna utbildning förutsätter att du har gått Medborgarskolans florist grundutbildning eller florist grundkurs light eller har motsvarande förkunskaper.

Diplom

Efter avslutad kurs, med 80 % närvaro samt godkända kursmoment, får du ett diplom.

Bra att veta

Anmälningsavgift 1000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Läs våra köpvillkor här. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Behöver du ta lån för att finansiera avgiften? Välkommen in på Human Finans hemsida för mer information om förmånliga studielån.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Diplomutbildning: Florist Fördjupning.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomutbildning: Florist Fördjupning!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner