Visa kurser.se som: Mobil

Digitalfoto 1 - teknik

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
12 timmar
2021-06-19 10:00
2 150 SEK

Info om Digitalfoto 1 - teknik

Äger du en digital systemkamera och känner dig osäker på kamerans inställningar? Vill du ta bättre bilder av olika motiv, inne som ute, och lära dig kamerans inställningar och möjligheter? Om du vill ha svar på de här frågorna är det här kursen för dig.

Innehåll
Din kamera är ett fantastiskt verktyg som kan ge otroliga bildresultat om man vet hur den fungerar. Vi går igenom kamerans grundläggande funktioner menyer och knappar. Du lär dig ställa in ISO, slutartid, bländare och en mängd andra funktioner.

Vi undersöker hur du kan påverka bildresultatet genom de olika inställningarna och hur du kan styra tekniken som fotograf för att skapa så effektiva bilder som möjligt. Du får lära dig hur du kan påverka bildkomposition med val av inställningar och hur du använder det befintliga ljuset på rätt sätt.

Upplägg
Kursen är i huvudsak teoretisk med praktiska övningar. Undervisningen utgår från en digital systemkamera (dvs en kamera med utbytbara objektiv). Du kan även använda en kompaktkamera och tillgodogöra dig det mesta av kursen.

Förkunskaper
Kursen kräver inga förkunskaper.

Kursledare
Anna Neander är konstnär och jobbar både med digitalt och analogt fotografi. Hon har tidigare arbetat med bildjournalistik. I kurserna läggs stor vikt vid praktiska övningar och hur tekniken påverkar bildspråket.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Materialkostnad kan tillkomma för bildutskrifter i samband med redovisning av fotouppgifter samt för bok. Tag med din digitala systemkamera till kursen.

Utvecklingsmöjligheter
Vill du fördjupa dina kunskaper har vi bland annat kurserna Digitalfotografering 2, teknik plus en massa andra kurser.

Bra att veta
Kursen är förlagd på en helg.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Digitalfoto 1 - teknik.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Digitalfoto 1 - teknik!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner