Visa kurser.se som: Mobil

Den långa historian bakom väggfreskerna i det Sixtinska Kapellet: Från Medicéerna Florens till slage

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Distans
1 timme
2022-02-20 19:00
225 SEK

Info om Den långa historian bakom väggfreskerna i det Sixtinska Kapellet: Från Medicéerna Florens till slage

Upptäck historien som ledde till Sixtinska Kapellets fantastiska väggfresker.

Om du inte kan komma till Italien just nu, tar Chiara Martinetti Italien till dig!

Chiara är auktoriserad turistguide i Rom och i norra Italien (vid Garda och Maggiore). Följ med henne på några spännande online-guidningar på lätt italienska.

1471 blev kardinal Francesco della Rovere påven och han tog namnet Sixtus IV. Sixtus absolut främsta och mest betydande projekt var emellertid det nya påvliga palatskapellet; det kapell som för eftervärlden är känt under namnet Sixtinska kapellet. Sixtinska kapellets byggnadshistoria sträcker sig mellan 1475 och 1481. Därefter påbörjades arbetet med väggfreskerna. För arbetet svarade en grupp toskanska och umbriska konstnärer under ledning av Pietro Perugino från Perugia.

Med denna föreläsning upptäcker vi historien som ledde till Kapellets fantastiska väggfresker. Det är en lång och intressant historia som börjar i Medicéerna Florens med mord av Giuliano de’Medici, Lorenzo ”den praktfulles” bror, och fortsätter i Apulien med slaget vid Otranto när den osmanske sultanen nådde Syd Italiens kust för att erövra Rom.

En lång historia genom senmedeltiden och tidig renässansen, genom slag och konspiration i många italienska länder, som ledde till väggfreskerna i det Sixtinska Kapellet som tusental turister besöker varje dag i Vatikanstaden  

Bra att veta
Deltagarantalet är max 8 personer.
Anmälan till kulturevenemang såsom konserter, föreläsningar och liknande är bindande och avgiften återbetalas därför inte vid avanmälan.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Den långa historian bakom väggfreskerna i det Sixtinska Kapellet: Från Medicéerna Florens till slage.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Den långa historian bakom väggfreskerna i det Sixtinska Kapellet: Från Medicéerna Florens till slage!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner