Visa kurser.se som: Mobil

Choklad - föreläsning med bak och provning Nyhet!

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
5 timmar
895 SEK
Kommande starter
Stockholm
2019-09-14 11:00  
895 SEK
2019-10-25 17:30  
895 SEK
2019-11-21 17:30  
895 SEK
Läs mer och boka

Info om Choklad - föreläsning med bak och provning Nyhet!

Lär dig mer om choklad – föreläsning, chokladprovning, test i köket och självklart lite vetenskap!

Föreläsning, mousselagning och provning där du lär dig om choklad  och vad man kan använda choklad till. Choklad är en väldigt komplex råvara med tanke på hur många olika sorter, produktionsmetoder och diverse bönor från olika länder det finns! Här får du kunskap att förstå chokladen som råvara från grunden!

Innehåll

Vi inleder med föreläsning där vi går genom chokladens historia och utveckling över tiden samt tillverkningsmetoder från jord till bord. Senare gör vi chokladmousse som kommer att användas till chokladprovningen. På chokladprovningsdelen testar vi olika sorters premium choklad genom att göra en klassisk chokladprovning.

Upplägg

Både föreläsning, bak och provning görs i köket. Du får ett kurskompendie att använda under kursens gång (innehåller viktig information om choklad och recept) – som du såklart tar med dig hem efteråt! Alla kommer vara delaktiga i matlagningsmoment samt hjälpa till med att duka fram bordet till provningen.

Förkunskaper

Alla intresserade är välkomna, inga förkunskaper behövs.

Kursledare

Gaja Dudkiewicz B.Sc. & MIB har studerat på Umeå Universitet där hon fick sin Filosofie Kandidatexamen inom Måltids- och restaurangvetenskap med inriktning Gastronomi samt César Ritz Colleges i Schweiz där hon fick sin Masters diplom inom International Business in Culinary Management. Gaja har jobbat och gästspelat som kock både i Sverige och utomlands samt som föreläsare (bl.a på Umeå Universitet), kursledare och internationell restaurangkonsult. Hon brinner för att tillämpa vetenskapligt, teknologisk och gränsbrytande tillvägagångssätt i sitt arbetssätt i både restaurangkök och hemmakök samt har stor passion för matens kemi, molekylär gastronomi och digital gastronomi.

Kursmaterial

Recept som du använder på kursen. Recept och råvaror ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter

Gaja håller även fler kurser på temat Matens Kemi/Molekylär gastronomi. Se vårt övriga kursutbud på hemsidan. Läs om Gaja här. https://www.medborgarskolan.se/var-varld/mat-och-dryck/gastronomisk-mat/

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Choklad - föreläsning med bak och provning Nyhet!.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Choklad - föreläsning med bak och provning Nyhet!!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner