Visa kurser.se som: Mobil

Cello, nybörjare

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
20 timmar
2020-04-01 19:30
3 520 SEK

Info om Cello, nybörjare

I och med Folkhälsomyndighetens nya rekommendation i Stockholm så har vi beslutat att ta paus i vår kursverksamhet i två veckor fr.o.m. 2020-03-18. Det innebär att startdatumet på den här kursen ändras. Du som redan anmält dig eller vill anmäla dig till kursen kommer få meddelande om det nya datumet via mail.

Cellons varma klang gör ditt spelade till en njutning.

Innehåll och mål
Bekanta dig med instrumentet, börja läsa noter och kom igång och spela tillsammans. Vi arbetar också med hållning, stråkföring och spelteknik.

Upplägg
Vi spelar i grupp och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Du får lära känna cellon och dess möjligheter, och snabbt komma igång med att spela.

Berätta gärna vad du tycker om för musik och vad du har för drömmar kring ditt spelande. Vi träffas en gång per vecka, och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att träna hemma mellan gångerna. På lektionerna varvar vi teknikövningar med melodispel och har garanterat roligt tillsammans!

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig till dig som är helt nybörjare. Det är bra om du redan vid din anmälan berättar om du spelar eller har spelat något annat instrument, om du kan noter, om du tidigare försökt lära dig spela cello men tyckt det var svårt, eller om du spelat cello för länge sedan men känner att du vill börja om från början.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du tar med din egen cello, stråke och stackelstöd. Har du ett gammalt instrument och är osäker på kvaliteten är det klokt att gå till en butik för att be om råd och kanske byta strängar. Din kursledare sammanställer material anpassat efter gruppen. Beroende på gruppsammansättningen tas sedan beslut om ni också ska köpa en kursbok.

Utvecklingsmöjligheter
När du spelat en termin kommer du att erbjudas en fortsättningskurs anpassad efter gruppens nivå. Vill du få ut mer av ditt musicerande rekommenderar vi kursen "Musikteori i praktiken", där du i praktiska övningar får en chans att upptäcka hur musik blir till - harmonier, rytmer, ackord och noter. En kortare kurs som du kan kombinera med din instrumentkurs, eller gå separat.

Bra att veta
Uppehåll 20/5.
Du som går en instrumentkurs i grupp har möjlighet att boka på en extra privatlektion om 30 minuter i anslutning till kursen. Bra om du missat en gång, om du tyckt något var knepigt och vill ha lite extratid, eller om du har något eget projekt du vill ha feedback på. Lektionen bokar du genom din kursledare, pris 395 kr/gång.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Cello, nybörjare.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Cello, nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner