Brott och straff i Stockholms historia

Längd
5 timmar
Pris
795 SEK
Nästa kurstillfälle
12 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
5 timmar
Pris
795 SEK
Nästa kurstillfälle
12 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Brott och straff i Stockholms historia

Stöld, lösdriveri, otukt, häxor, mord, bödlar, skampålar och giljotiner– är du nyfiken på hur kriminalitet i Stockholm sett ut genom tiderna? Ta del av berättelser om verkliga människor och deras öden från stadens grundande till 1900-talets början.

Upplägg

Kursen består av två tillfällen varav det första tillfället sker i klassrummet och det andra tillfället på Södermalms gator. I klassrummet går vi igenom brott och straff genom Stockholms historia. Det andra tillfället möts vi på Södermalm där vi först besöker några av platserna från stadens kusliga historia, för att sedan ta oss ner till Gamla stan där vi kommer att titta på några av de hus och platser där människor begått brott eller gått en ond, bråd död till mötes.

Aktuella datum

Vi träffas två torsdagar: 12 september i klassrum klockan 17.00-18.30 och 19 september på Södermalm klockan 17.00-19.15.

Förkunskaper

Inga förkunskaper förutom nyfikenhet!

Kursledare

Victoria Sandels brinnande intresse för de gamla myterna började innan hon kunde läsa. Hon har en fil.kand. i antikens kultur och samhällsliv och religionshistoria. Hon bodde i Grekland i över 20 år där hon arbetade som utflyktsguide, och är nu bosatt i Sverige där hon arbetar som auktoriserad Stockholmsguide.

Bra att tänka på

Det här är inget för känsliga personer – vissa av berättelserna är hiskeliga! Gamla stan har kullerstenar och både trappor och backar – bra skor är en riktigt god idé.  Tiden kan komma att ändras på grund av väderleken. Du får en kallelse innan kursstart.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Brott och straff i Stockholms historia och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.