Visa kurser.se som: Mobil

Blomsterhistoria: Inspiration från barocken

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
8 timmar
2022-10-22 09:30
1 995 SEK

Info om Blomsterhistoria: Inspiration från barocken

Blomsterintresset var starkt under barockens guldålder - kom och låt dig inspireras!

Barockens frodiga och praktfulla formspråk passade väldigt bra i blomsterform, och 1600-talet är därför en spännande tid för blomsterhistoria. Vi ser tydligt i tidens konst, kultur och vetenskap att kärleken till blommor verkligen... ja, blomstrade.

I den här kursen ägnar vi en heldag åt 1600-talets blomsterprakt, med avstamp i antiken och avslut i början av 1700-talet.

Innehåll

Vi kombinerar teori med praktik: på förmiddagen lyssnar vi på en föreläsning av en konsthistoriker, och på eftermiddagen provar vi att binda barock-inspirerade buketter under ledning av en erfaren florist.

Kursen riktar sig till dig som är design- och konstintresserad, och till florister som vill öka sin kunskap om hantverkets historia.

Upplägg

Kursen hålls lördag 22 oktober i vår floristsal i Medborgarskolans hus på Hagagatan 23A. Förmiddagen 09:30-12:30 är teoretisk och på eftermiddagen 13:30-16:30 arbetar vi praktiskt. Då arbetar vi stående så tänk på bekväma skor och oömma kläder. 

Förkunskaper

Kursen är öppen för alla, inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Anna Konvicka är konst- och kulturhistoriker med ett mångårigt förflutet som museipedagog och ledare av kulturhistoriska resor runt om i världen. Hon är också utbildad örtpedagog och örtterapeut. I sin undervisningsverksamhet har hon i mer än 10 år kombinerat sina intressen för natur och trädgård i föreläsningar med ett konsthistorisk och etnologiskt perspektiv.

Charlotte Ageland är utbildad florist och har drivit egen butik. Hon har stor erfarenhet av pedagogisk verksamhet och har föreläst och undervisat i olika sammanhang. Idag håller Charlotte i en av Medborgarskolans grundutbildningar, flera fortsättningskurser samt kortare inspirationskurser.

Kursmaterial

Blommor och material ingår i priset! Ta med papperskasse att bära hem blommorna i.

Utvecklingsmöjligheter

Vill du gå vidareutveckla dina färdigheter som florist? Medborgarskolan erbjuder olika floristutbildningar samt kortare kurser - håll utkik på vår hemsida!

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Blomsterhistoria: Inspiration från barocken.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Blomsterhistoria: Inspiration från barocken!

Arrangörsrecensioner
(3,9)
Baseras på 12 recensioner.
Läs recensioner