Visa kurser.se som: Mobil

Biodling - grundutbildning hela processen

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
40 timmar
2020-04-06 17:30
4 195 SEK

Info om Biodling - grundutbildning hela processen

Biodling från grunden. För biologisk mångfald och en god honung. Studiebesök och praktiskt arbete i bikupa. Nytt startdatum 6/4!

Det viktiga biet, för biologisk mångfald! En  grundutbildning om att hålla bin. Hur man kommer igång, skötsel, vad man ska tänka på.  För dig som vill veta mer. Om hur livet i bisamhället ser ut under ett år i bikupan, om bihälsa och viktiga arbetsmoment och den om den goda honungen. Om värdet av en bra honung.

Innehåll

Mer om binas avgörande nytta för oss och vad som produceras i en bikupa. Du får lära dig mer om bin och bisamhällen och hur vi startar och driver en odling. Om redskap och annan utrustning. Vi använder boken "Min honung" från Biodlarnas riksförbund. (Boken ingår inte i avgiften)

Upplägg                                                                                                                                                                                                          10 tillfällen,måndagar start 6/4 (påsklov 13/4)avslut prel 15/6 kl 17.30-20.30, varav 2 ev 3 utgör studbesök och praktiskt arbete i bikupa. Praktiken kan vara andra tider/dagar - enl ÖK med gruppen.

Förkunskaper

För den intresserade som själv vill starta igång en bikupa och hålla egna bin.

Kursledare                                                                                                                                                                                               Inger Johnsson, trädgårdsmästare och biodlare, som även leder flera kurser med inriktning på odling, köks- och nyttoväxter, perenner med mera på Medborgarskolan.

Kursmaterial                                                                                                                                                                                               För litteratur tillkommer 450 kr.

Kursmaterial
Material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Fler trädgårdskurser hittar du på vår hemsida.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Biodling - grundutbildning hela processen.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Biodling - grundutbildning hela processen!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner