Visa kurser.se som: Mobil

Banjo, nybörjare

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
20 timmar
2020-02-10 17:45
2 480 SEK

Info om Banjo, nybörjare

Du kommer igång med de flesta av de tekniker som används för 5-strängad banjo, fingersättning, ackord och spelteknik som hammer on, pulling off, slide, basic roll. De övar vi både separat och inlagda i låtar för att få fram ett sammanhang. Men också för att det är roligare!

Innehåll och mål
Tekniken är generell men låtarna på nybörjarkursen finns i huvudsak inom bluegrassgenren. Det mesta av den musikteori som är nödvändig att känna till kommer insprängt i låtarna.

Upplägg
Vi spelar i grupp, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Du får lära känna banjon och dess möjligheter och snabbt komma igång med att spela. Berätta gärna vad du tycker om för musik och vad du har för drömmar kring ditt spelande. Vi träffas en gång per vecka, och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att träna hemma mellan gångerna. På lektionerna varvar vi teknikövningar, melodispel och komp - och har garanterat roligt tillsammans!

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig till dig som är nybörjare eller "falsk nybörjare". Har du spelat andra stränginstrument, kan tabulatur eller har provat att spela lite för länge sedan är nivån perfekt för dig. Vi har flera olika grupper och nivåer och du bör redan vid din anmälan berätta om du spelar eller har spelat något annat instrument, om du kan noter eller tabulatur, om du tidigare försökt lära dig spela banjo men tyckt det var svårt, eller om du spelat något annat stränginstrument tidigare.

Kursledare
Johnny Carlsson har lett kurser i banjo, gitarr och mandolin sedan tidigt 1980-tal. Främst är Johnny intresserad av folkmusik, traditionell jazz och blues. Han jobbar gärna med eget framtaget studiematerial för att kunna skräddarsy innehållet i en kurs optimalt efter elevernas behov. Sedan 1982 har han som hobbymusiker regelbundet spelat i flera svenska bluegrassband med turnéer i bland annat Sverige och övriga Norden.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du tar med ditt eget instrument. Har du en gammal banjo och är osäker på kvaliteten är det klokt att gå till en butik för att be om råd - och kanske byta strängar. Din kursledare sammanställer material anpassat efter gruppen.

Utvecklingsmöjligheter
Som nästa steg kan du gå en fortsättningskurs med liknande upplägg.

Bra att veta
Du som går en instrumentkurs i grupp har möjlighet att boka på en extra privatlektion om 30 minuter i anslutning till kursen. Bra om du missat en gång, om du tyckt något var knepigt och vill ha lite extratid, eller om du har något eget projekt du vill ha feedback på. Lektionen bokar du genom din kursledare, pris 395 kr/gång.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Banjo, nybörjare.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Banjo, nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner