Visa kurser.se som: Mobil

Bagarskola - bröddagar. Intygskurs

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
24 timmar
2020-01-17 09:30
3 445 SEK

Info om Bagarskola - bröddagar. Intygskurs

Brödkultur med jästa ljusa och mörka matbröd.

Brödddagar med bagerskan! Tre härliga dagar då vi bakar all sorts matbröd - på olika typer av mjöl och med olika jäsningsmetoder. Ett fantastiskt tillfälle att lära dig förstå olika metoder att baka matbröd på. Jäsmetoder, hantering och få känslan i handen när du knådar.

Innehåll
Vår bagare/konditor Nik-Annika Märak med stor erfarenhet att baka alla sorters bröd, både sött och salt, lär dig knep och råd för olika bakmetoder. Det bakas surdeg, hårt bröd, matbröd av olika slag och du kommer också ha möjlighet att pröva olika typer av mjölsorter och smaksättningar. I kursen pratas det också mycket runt köksekonomi och hygien och vikten av ordning runt arbetsplatsen.

Upplägg
Deltagarna arbetar två och två vid ugnarna enligt recept och beskrivning. Alla bakar av alla recept och deltagarna går hem med allt bröd. Alla hjälps åt att hålla snyggt i köket.
3 kursdagar: fredag, lördag och söndag 17-19/1 kl 09.30-16.15.

Förkunskaper
Alla nyfikna är välkomna.

Kursledare
Ledare är Nik-Annika Märak. Nik är utbildad till både konditor och kock vid Matpedagogerna AB. Hon har lång erfarenhet från restaurang, cateringverksamhet, café, hemkunskapsundervisning på gymnasienivå och matlagning för tv-team. Nik har bakat i bagarstugan och ansvarat för samevistet på Skansen. Hon är också medlem i Eldrimners branschråd för bröd. Nik driver en lång rad mat- och chokladprojekt - ofta med samisk anknytning. Hon håller också många korta kurser i bak och choklad för Medborgarskolan.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan har många andra spännande matkurser att välja mellan, exempelvis vår konditorutbildning. Läs mer på vår hemsida.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus.com och 10 % rabatt på Akademibokhandeln.Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bagarskola - bröddagar. Intygskurs.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bagarskola - bröddagar. Intygskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner