Visa kurser.se som: Mobil

Ayurvedisk vegetarisk matlagning

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
5 timmar
2021-08-30 18:00
1 495 SEK

Info om Ayurvedisk vegetarisk matlagning

Lär dig grunderna om ayurveda, en av världens äldsta läkekonster. Vegetarisk matlagning med ayurvedisk läkare. Kursen hålls delvis på engelska.

Ayurveda betyder kunskap om livet och är baserad på det enkla och naturliga. Ayurvedas filosofi fokuserar främst på hur vi kan komma närmare vår riktiga natur och stävja de negativa tillstånden och istället lära känna vilka vi verkligen är och lära oss hitta vår sanna mening med livet. Ayurveda har under 6000 år hävdat att kosten är vår främsta medicin.

Ikväll fokuserar vi på maten. Det blir matlagning enligt principerna, men som passar förhållandena här i Norden. Mest matlagning men också lite teori varvat under kvällen. Vår Ayurveda läkare är duktig på svensk, men just för ämnet behöver kursen hållas delvis på engelska.

Innehåll

Teori om mat och kost
Du får en kort inblick om vad ayurveda har att säga om mat och hälsa. Om hälsosam mat för olika kroppskonstitutioner, om smaker och effekter på matsmältningen. Att kryddblandning är roten till ayurvedisk matlagning. Få hälsosamma tips och råd.

Ayurvedisk matlagning. Vi blandar kryddor, lagar mat, dukar fram och provsmakar den goda maten. Vi kommer att lära oss laga olika maträtter som vi kan använda i vår vardag. Några exempel är khichari, grönsakscurry med kokos, raita/chutani, ghee och indiskt bröd.
Mat är menad att inspirera, ge energi och lysa upp vårt sinne och medvetande. Att välja mat efter kroppstyp och årstid kommer förhoppningsvis att förbättra vårt välmående och vår mentala skärpa.

Upplägg
En helkväll där du får en introduktion, kunskap om teorier och där vi lagar ayurvedisk mat. Det som inte går åt under kvällen har du möjlighet att ta med hem.

Förkunskaper
Alla nyfikna är välkomna. Kursledaren pratar god svenska men kursen hålls delvis på engelska.

Kursledare
Dr Tejal Athavle-Limaye är utbildad indisk Vaidya, ayurvedisk läkare, från Indien med ytterligare panchakarma-träning från Pune, Indien. Hon har arbetat med ayurveda på olika sjukhus i Indien. Sedan 2010 är Tejal bosatt i Sverige. Hon har över 15 års erfarenhet av att hjälpa människor med bland annat mage-/tarmbesvär, sömnsvårigheter, depression, stresshantering, kvinnosjukdomar mm. Tejal erbjuder hälsokonsultationer på Salve Hälsocenter och Odenplans Naturhälsa, i konsultationerna fastställer hon vilken personlighetstyp (vata, pitta och kapha) du är samt om det finns några obalanser som påverkar din hälsa. Läs gärna mer på www.ayurvedawithtejal.com

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Du kan också välja flera andra matlagningskurser med hälsoinriktningar. Se vårt kursutbud på hemsidan.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabattpå Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ayurvedisk vegetarisk matlagning.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Ayurvedisk vegetarisk matlagning!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner