Inga recensioner än

Ayurvedisk matlagning

Längd
4 timmar
Pris
1 295 SEK
Nästa kurstillfälle
11 juni, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 timmar
Pris
1 295 SEK
Nästa kurstillfälle
11 juni, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Ayurvedisk matlagning

Introduktion till Ayurvedisk matlagning

Innehåll

Ayurveda är en holistisk vetenskap som betonar läkning av kropp, själ och själ genom kost, livsstil, medicinska örter och vitaliserande terapier.
Ayurvedisk matlagning hänvisar till matlagningsmetoden där flera ingredienser och kryddor kombineras enligt din kroppstyp och säsong för att förbereda mat som säkerställer optimal hälsa för kropp, sinne och själ.
Mat spelar en viktig roll för vår hälsa och kondition. Enligt Ayurveda handlar matlagning inte bara om välsmakande mat och smakrika rätter; snarare är det nyckeln till fortsatt god hälsa.

 Vi lagar mat och äter tillsammans. Du kommer att få blanda kryddor själv tillsammans med några deltagare i din grupp – därefter lagar vi mat tillsammans, dukar fram på tallrik och provsmakar den goda maten. Ni kommer att lära er laga olika maträtter som ni kan använda i er vardag. 

Mat är menad att inspirera, ge energi och lysa upp vårt sinne och medvetande. Att välja mat efter kroppstyp och årstid kommer att förbättra ert välmående och er mentala skärpa.

Förkunskaper

Alla intresserade är välkomna. Kursledaren pratar god svenska men kursen hålls delvis på engelska.

Kursledare

Dr Tejal Athavle-Limaye är utbildad indisk Vaidya, ayurvedisk läkare, från Indien med ytterligare panchakarma-träning från Pune, Indien. Hon har arbetat med ayurveda på olika sjukhus i Indien. Sedan 2010 är Tejal bosatt i Sverige. Hon har över 15 års erfarenhet av att hjälpa människor med bland annat mage-/tarmbesvär, sömnsvårigheter, depression, stresshantering, kvinnosjukdomar mm. Tejal erbjuder hälso konsultationer på Salve Hälsocenter och Odenplans Naturhälsa, i konsultationerna fastställer hon vilken personlighetstyp (vata, pitta och kapha) du är samt om det finns några obalanser som påverkar din hälsa. Läs gärna mer på www.ayurvedawithtejal.com

 

Utvecklingsmöjligheter
Se vårt kursutbud på vår hemsidan www.medborgarskolan.se

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln.

 

 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Ayurvedisk matlagning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.