Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Antiinflammatorisk Ayurvedisk matlagning

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
6 timmar
2020-08-28 17:15
1 595 SEK

Info om Antiinflammatorisk Ayurvedisk matlagning

Ayurvedisk mat, en av världens äldsta läkekonster. Vegetarisk antiinflammatorisk matlagning med ayurvedisk läkare. Kursen hålls delvis på engelska.

Ayurveda betyder kunskap om livet och är baserad på det enkla och naturliga. Ayurvedas filosofi fokuserar främst på hur vi kan komma närmare vår riktiga natur och stävja de negativa tillstånden och istället lära känna vilka vi verkligen är och lära oss hitta vår sanna mening med livet. Ayurveda har under 6000 år hävdat att kosten är vår främsta medicin.

Den här kursen är för dig som tidigare gått Tejals Ayurveda matlagningskurs eller har annan likvärdig kunskap. Här lär du dig mer om antiinflammatoriska livsmedel och får kunskap om hur inflammation påverkar din kropp och vad du kan göra åt den. 

Innehåll

Ayurvedisk mat är tänkt att inspirera, ge energi och lysa upp vårt sinne och medvetande. Att välja mat efter kroppstyp och årstid kommer förhoppningsvis att förbättra vårt välmående och vår mentala skärpa.

Inflammation innebär att man har en eld som behöver kylas ned för att det ska bli balans i kroppen. I ayrveda är det inflammationen som kallas Pitta, som står för metabolism och innefattar eld och hetta, som är i obalans. Därför är ofta en inflammation rodnad och varm och kan svida.

Du får en förståelse för de bästa antiinflammatoriska livsmedlen att äta och vad man ska undvika. Vi följer välsmakande antiinflammatoriska recept, från sidorätter till huvudmåltider och desserter. Livsstilsrekommendationer som kompletterar kostråd och recept.

Upplägg
En helkväll där du får en introduktion, kunskap om teorier och där vi lagar ayurvedisk mat. Vi blandar kryddor, lagar mat, dukar fram och provsmakar den goda maten. Det som inte går åt har du möjlighet att ta med hem.

Förkunskaper
Alla är välkomna men du bör ha lite förkunskaper. Kursledaren pratar god svenska men kursen hålls delvis på engelska.

Kursledare
Dr Tejal Athavle-Limaye är utbildad indisk Vaidya, ayurvedisk läkare, från Indien med ytterligare panchakarma-träning från Pune, Indien. Hon har arbetat med ayurveda på olika sjukhus i Indien. Sedan 2010 är Tejal bosatt i Sverige. Hon har över 15 års erfarenhet av att hjälpa människor med bland annat mag-/tarmbesvär, sömnsvårigheter, depression, stresshantering, kvinnosjukdomar mm. Tejal erbjuder hälsokonsultationer på Salve Hälsocenter och Odenplans Naturhälsa, i konsultationerna fastställer hon vilken personlighetstyp (vata, pitta och kapha) du är samt om det finns några obalanser som påverkar din hälsa. Läs gärna mer på www.ayurvedawithtejal.com

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Du kan sedan fortsätta med en Antiinflammatorisk Ayurvdisk matlagningskurs där du får lära mer om hur inflammation påverkar din kropp och vad du kan göra åt den med hjälp av kost. Du kan också välja flera andra matlagningskurser med hälsoinriktningar. Dessutom finns flera diplomutbildningar för raw foodkock, hälsokock, vegankock och inom näringslära. Se vårt kursutbud på hemsidan.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabattpå Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Antiinflammatorisk Ayurvedisk matlagning.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Antiinflammatorisk Ayurvedisk matlagning!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner