Visa kurser.se som: Mobil

Akvarell - självporträtt

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Norrtälje
8 timmar
2021-03-14 10:00
1 195 SEK

Info om Akvarell - självporträtt

Att fånga det unika i en persons ansikte kräver en hel del grundkunskaper. Att noggrant studera ansiktets form och proportioner gör man bäst genom att teckna av en levande model. Och du kan alltid vända blicken mot dig själv istället för att jaga andra modeller.

Självporträtt är ett återkommande motiv i konsthistorien och det finns många förebilder i denna genre, från 1400-talet fram till vår tid. De mest välkända ser vi i Leonardos, Albrecht Dürers, Rembrandts och Vincent van Goghs konstverk. Självporträtt kan även ha en symboliskt eller psykologiskt innebörd och ställer frågan vem jag är eller vem jag vill vara! I vår digitala tid har selfien blivit ett nytt sätt att föreviga sitt utseende.

Innehåll och upplägg
Genomgång av ansiktets proportioner, några enkla teckningsövningar för att komma igång och sedan målar vi i akvarell. Inga förkunskaper behövs. Vi går igenom material, färgblandning, bildkomposition m.m. Att måla tillsammans ger inspiration och glädje.

Förkunskaper
Kursen formas efter dina egna kunskaper och önskemål. Vi riktar oss till dig som är nybörjare OCH till dig som målat tidigare.

Kursledare
Lina Burman, hantverkare och konstnär. När Lina inte undervisar jobbar hon med Tove Voss på Burman&Voss design. Hon designar och tillverkar smycken i järn och silver och syr/broderar tenntrådsarmband åt Voss&Kompani.

Kursmaterial
Akvarellpapper 300 g fin eller grov gräng, två ark A3 , gärna block, alt. ark och skiva att spänna upp på. Akvarellfärger av god kvalitet minst grundfärger blå, röd , gul och ett par jordfärger t.ex umbra och sienna, 2 plastbunkar till vatten, akvarellpenslar olika storlekar gärna några större och någon platt, moddlare, blyertspenna B, mjukt sudd
Om skiva används: maskeringstejp. Dessutom en spegel att ställa på bordet.
Frågor? Hör gärna av dig!

Bra att veta
Vi skickar kallelse/inbetalningskort ca 1 vecka innan kursstart.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % rabatt på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Akvarell - självporträtt.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Akvarell - självporträtt!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner