Visa kurser.se som: Mobil

Akustisk gitarr, nybörjare. 9-12 år

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
10 timmar
2021-09-13 16:15
1 450 SEK

Info om Akustisk gitarr, nybörjare. 9-12 år

Lär dig spela gitarr! En kurs för dig som vill lära dig från grunden.

Innehåll och mål
Vi går igenom ackord, melodispel och tabulatur. Du får också ackompanjera inom olika stilar och får en första inblick i notspel. Det tar mer än en termin att lära sig ett nytt instrument. Hur mycket du lär dig påverkas av om du har möjlighet att öva mellan gångerna.

Upplägg
Vi spelar i grupp, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Du får lära känna gitarren och dess möjligheter, och snabbt komma igång med att spela. Berätta gärna vad du tycker om för musik och vad du har för drömmar kring ditt spelande. Vi träffas en gång per vecka, och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att träna hemma mellan gångerna. På lektionerna varvar vi melodispel och komp, och även lite teknikövningar och har garanterat roligt tillsammans!

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig till dig som är helt nybörjare. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Bengt Jonasson är en erfaren kursledare och yrkesverksam heltidsmusiker. Som basist har han spelat med bland annat Dan Reed, Hanna Ferm, Patrik Isaksson och Erik Steen Flamenco Fusion. Bengt har gjort ett flertal solobaskonserter i Skandinavien och England. Sin egen utbildning har han bland annat från Kungliga Musikhögskolan.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du tar med din egen gitarr. Har du en gammal gitarr och är osäker på kvaliteten är det klokt att gå till en butik för att be om råd, och kanske byta strängar. De flesta tycker det är lättast att börja med nylonsträngar.

Din kursledare sammanställer material anpassat efter gruppen. Beroende på gruppsammansättningen tas sedan beslut om ni också ska köpa en kursbok.

Utvecklingsmöjligheter
Som nästa steg kan du gå en fortsättningskurs med liknande upplägg.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Akustisk gitarr, nybörjare. 9-12 år.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Akustisk gitarr, nybörjare. 9-12 år!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner